'Hani AVM yasası, nerede?'

TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kent içindeki alışveriş merkezleri nedeniyle küçük esnafın her gün kepenk kapattığını söyleyerek, "Hani bu AVM'lerle ilgili yasa tasarısı?" dedi.

'Hani AVM yasası, nerede?'

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kent içindeki alışveriş merkezleri nedeniyle küçük esnafın her gün kepenk kapattığını söyleyerek, "Hani bu AVM'lerle ilgili yasa tasarısı?" dedi.

TESK, Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu Toplantısı'nı Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi. Güral Afyon Otel'de düzenlenen toplantıya, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ile esnaf odaları başkanları katıldı.

Toplantı salonuna girerken alkışlarla karşılanan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, salondaki herkesle tek tek tokalaştı. Palandöken, konuşmasında ekonomide haksız rekabetin önüne geçilmesini istedi. Büyük alışveriş merkezleri ve zincir marketlerin, şehirlerdeki esnaf ve sanatkarı zor durumda bıraktığını belirten Başkan Palandöken, "Haksız rekabetin önü kesilecek dedik. Herkes rahatsız oluyor dedik. Şehrin içine bu kadar yabancı marketin, bu kadar dışarıdan gelen market uzantılarının esnaf ve zanaatkarı parakende sektörünü önemli ölçüde rahatsız ediyor. Hani bu AVM'ler ile ilgili yasa tasarısı? Yıllardır dilimizde tüy bitti, anlatırken sürç-i lisan ettiysek affola. Ama yasa da olduğu yerde duruyor. Neden haksız rekabetin önü kesilmiyor? Niye her gün mağazaların önünde 'tasfiye halinde' yazıyor. Niye bireysel işletmeler tek tek kapanıyor? Bunun sorumlularının, şakağını ellerinin arasına alıp düşünmesi gerekiyor" dedi.

ÇÖP KONTEYNERLERİ TAŞRADA, PARA BÜYÜKŞEHİRDE

Paranın tek elde ve yabancı ülkelerin elinde toplanmasının ekonomiye faydalı olmayacağına dikkat çeken Palandöken, "50-100 tane küçük küçük marketi bir kente getirirseniz paranın tek elde toplanmasına yol açarsınız. Burada çöp konteynerleri kalır. Para, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer vilayetlere ya da yabancı ülkelere gider. Burada sanayi de gelişmez o zaman, güzel tesisler de yapılmaz. AVM'ler sadece kişisel zenginliğe yöneliyor. Afyon'un esnafına yazık olur" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU, TELEFONLA ARADI

Toplantıya davetli olmasına rağmen Meclis'teki yoğun gündemi dolayısıyla katılamayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise TESK Başkanı Palandöken kürsüde konuşurken cep telefonuyla aradı. Eroğlu'nun sesi, kürsüdeki mikrofon vasıtasıyla katılımcılara dinletildi. Eroğlu, "Toplantınızın çok başarılı geçmesini canı gönülden temenni ediyorum. Esnaf çocuğu olarak bütün esnafların hizmetkarıyız" dedi.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından basına kapalı olarak devam etti.

Sondakika.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209