Giyim sanayicileri yatırım turuna çıkıyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, Doğu-Güney Doğu'da yatırımlarını yoğunlaştıracakları ili belirlemek amacıyla 5-6 ile gezi düzenleyeceklerini açıkladı.

Giyim sanayicileri yatırım turuna çıkıyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, yeni teşvik sisteminden faydalanmak için Doğu-Güney Doğu bölgelerinde yatırımlarını yoğunlaştıracakları ili belirlemek amacıyla 5-6 kenti kapsayan bir geziye çıkacaklarını bildirdi.

Teşvik sistemine ilişkin bilgi veren Negrin, şu anda yeni sistemin yasal sürecinin tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

''Bölgeye gidip 5-6 ili görmek istiyoruz. Bu işi en kolay nerede yapabileceğimize bakacağız'' diyen Negrin, il seçiminde ulaşım ve nakliye kolaylıkları, yol, elektrik, güvenlik, kalifiye iş gücü gibi kriterler açısından değerlendirmeler yapacaklarını anlattı.

Negrin, ''En kolay ili seçip, oraya 10-15 tane firmayı götürmeyi amaçlıyoruz. Hangi il olacağına, yasal süreç tamamlandıktan sonra karar vereceğiz'' dedi.

Önce devletin ne yapacağın görmek istediklerini söyleyen Negrin, ''Seçeceğimiz ilin nüfusunun ve çalışan sayısının çok olmasına bakacağız. 'Önceden açılıp kapanan atölyelerin bulunduğu bir bölge var mı?' diye bakacağız. Önümüzdeki 2 hafta içinde 5-6 ili görüp, yönetim kurulu olarak bir ili seçeceğiz. Bizim için en önemli husus, imalata biran önce başlayabilmek. Çalışanlarımızı yetiştirmek için ne kadar az çalışırsak, bizim için o kadar iyi. Bu işi daha önce yapmış, hazır iş gücünün olduğu bir ili seçmemiz lazım'' diye konuştu.

''Nakliye sorununun en kolay çözüleceği yerlerden biri Urfa''

TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kariyo da, nakliye sorununun en kolay çözülebileceği yerlerden birinin Urfa olduğunu söyleyerek, tarım işçisini sanayi işçisine dönüştürmek ve sanayi disiplinini verebilmenin de bölgede karşılaşılacak bir diğer sorun olduğunu anlattı.

Kararlarını, düzenlenecek inceleme gezisi sonrasında netleştireceklerini ifade eden Kariyo, ''Sanayileşme konusunda, Urfa'nın diğer bölgelere oranla daha geliştiğini düşünüyoruz. Kültürel handikapları aşma konusunda da Urfa'nın bize daha yakın olabileceğini düşünüyoruz. Ancak 'kümeleşme' konusundaki kararımızı, nereyi seçeceğimizi, gezinin ardından belirleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209