EXPO 2020 için 7 ülkeden destek istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte ağırladığı 7 ülkenin Ankara büyükelçilerinden İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda destek istedi.

EXPO 2020 için 7 ülkeden destek istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte Venezuela, Küba, Peru, Şili, Kolombiya, Meksika ile İspanya'nın Ankara büyükelçileri ve eşlerini ağırladı.

Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin faaliyetleri çerçevesinde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen buluşmaya Venezuela Büyükelçisi Raul Batancourt Seeland, Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Peru Büyükelçisi Jorge Abarca Del Carpio, Şili Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso Serna, Meksika Büyükelçisi Hector Manuel Rodriguez Arellano ve İspanya Büyükelçisi Cristobal Gonzalez Aller katıldı.

Konuk büyükelçileri İzmir'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kocaoğlu, kentin EXPO 2020'ye aday olduğunu belirterek ''Bu çerçevede 2013 yılı Kasım ayında da Paris'te BIE delegeleri nezdinde oylama yapılacak. Sayın büyükelçilerden İzmir olarak EXPO'da desteklerini bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Büyükelçiler adına konuşan Venezuela Büyükelçisi Raul Batancourt Seeland ise Türkiye'yi ve İzmir'i tanımaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Türkiye'nin her geçen gün Latin Amerika'ya bir adım daha yaklaştığını kaydeden Seeland, ''Venezuela olarak, ihtiyacımız olan tüm ürünleri Türkiye'den ithal edebiliriz, bu aynı şekilde Türkiye için de geçerli.

Şili ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının bir benzerinin Kolombiya ile de yapılması bekleniyor. Ticari ilişkilerimizi geliştirerek ilerletmek istiyoruz'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209