Enerjisa Başkent'ten vatandaşa uyarı

Enerjisa Başkent, elektrik faturasında tasarruf sağlama vaadiyle kapıdan veya telefonla cihaz satışı yapanlar ve kredi kartı bilgisi isteyenler hakkında vatandaşları uyardı.

Enerjisa Başkent'ten vatandaşa uyarı

Enerjisa Başkent'ten yapılan yazılı açıklamada, kendilerini Enerjisa, Enerjisa Başkent, Başkent Elektrik ve BEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak, TEDAŞ Genel Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışma yürütüldüğünü belirten bazı kişiler olduğu bildirildi.

Yetkisiz ve sahte kimliğe sahip bu kişilerin, ''kaçak elektrik kontrolü, kapıda tahsilat, elektrik faturasından tasarruf sağlayan cihaz satışı'' yapmaya çalıştıkları ve kredi kartı bilgisi istedikleri ifade edilen açıklamada ayrıca müşterilere ''hediye kazandınız'' yönünde SMS gönderildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Enerjisa Başkent'le ilgili tüm işlemler, Enerjisa Başkent'e ait yetkili kimlik belgesi, Enerjisa logolu üniforma ve araçlara sahip personelimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Elektrik faturasında tasarruf sağlama vaadiyle kapıdan veya telefonla cihaz satışı yapanlar ve kredi kartı bilgisi isteyenlerle Enerjisa Başkent'in herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Müşterilerimizin, kendileriyle bu şekilde iletişime geçen kişilerin Enerjisa personeli olduğundan şüphe duymaları halinde, güvenlik güçlerine veya '444 4 372' numaralı çağrı merkezimize bildirmeleri güvenlik açısından önem arz etmektedir.

Şirketimize ulaşan bildirimler titizlikle değerlendirilmekte, gerektiği durumlarda konu, müşterilerimizin yanı sıra şirketimiz tarafından da adli makamlara iletilmektedir.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209