Enerji Kaynakları Sonsuz Değil

Her geçen gün enerji kaynaklarının kullanımı değişen ve gelişen dünyamızda artmakta ve buna bağlı olarak da kaynakların tükenme ihtimali ortaya çıkmaktadır.

Enerji Kaynakları Sonsuz Değil
 Özellikle petrol ve doğalgazın kısıtlı bulunduğu yer küremizde, başta Amerika, Rusya ve Çin olmak üzere birçok büyük ülke yeni alternatif enerji kaynakları bulmak için çalışmalar yapmaktadır. Gelecekte alternatif enerji kaynaklarını doğru kullanan ülkeler diğer bütün dünya ülkeleri arasında söz sahibi olacaktır. Yaşanacak her türlü enerji sorununa karşı, kullanabileceğimiz alternatif enerji kaynaklarının neler olduğunu öğrenmek ve enerji kaynaklarının doğru kullanılması için projeler üretmek amacıyla Mektebim Okulları olarak Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında I. Alternatif Enerji Kaynakları Forumunu Beylikdüzü Kampüsümüzde düzenledik. Foruma katılan Eski Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Türe, İTÜ Nükleer Enerji Bilgilendirme Merkezi Müdürü Dr. Senem Şentürk Lüle, CİC Enerji A.Ş CEO’su Serap Özdemir Karaoğlu, Laterna Alternatif Enerji A.Ş Genel Müdürü Semih Gürses ve Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti yeni projeler hakkında bilgi verdi. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu’nun konuşmalarıyla başlayan I. Alternatif Enerji Kaynakları Forumuna çeşitli okullardan fizik ve fen bilgisi öğretmenleri de katılım gösterdi.

 

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı

“Mektebim Okulları, Beylikdüzü’nde bu yıl faaliyete geçen Kampüsüyle kısa sürede önemli etkinliklere imza attı. I. Alternatif Enerji Kaynakları Forumu, kullandığımız enerji kaynaklarının aslında ne kadar kısıtlı ve tükenebilir olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Mevcut enerji kaynaklarımızın değerini, tükenmeden anlamalı ve bilinçli kullanmalıyız. Öğrencilerimiz özellikle Beylikdüzü İlçesinde alternatif enerji kaynakları yani rüzgâr ve güneş enerjisinin kullanımı ile ilgili birçok proje üretiyor” dedi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çalıcıoğlu

“Alternatif dediğimiz de aslında ikinci planda gibi düşünülen rüzgâr ve güneş gibi enerji kaynakları, aslında doğal ve temel kaynaklardır. Kent- Enerji ilişkisi alanında yapılan çalışmalar günümüzde hala yetersiz kalmaktadır. Özellikle büyükşehir Belediyeleri ve İlçe Belediyelerinin bu konuya öncelik vererek şehir planlamalarını bu enerjiler üzerine kurgulaması gerekir. Şuan İlçemizde Çarşamba Pazarı olarak bilinen binanın ısıtmasında güneş enerjisi kullanıyoruz. Bu konu da çalışmalarımız artacak” dedi.

 

Eski Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Türe

“Fosil yakıtların zararları oldukça fazla, bu yakıtların tüketimi de çok fazla dolasıyla çevreyi çok büyük ölçüde kirletiyoruz. Yenilenebilir enerji ise bu tükettiğimiz enerjiyi fazlasıyla karşılayabiliyor. Hidrojen enerjisinin önemi çok büyük, depolanıp taşınabiliyor ve yakıldığında saf su elde ediliyor. Havadan14 kat hafif son derece temiz bir enerji türü. Güneş ve Rüzgâr enerjisine ek olarak birçok alternatif enerji kaynağı kullanabilir ve bu sayede gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz” dedi.

 

İTÜ Nükleer Enerji Bilgilendirme Merkezi Müdürü Dr. Senem Şentürk Lüle

Fisyon reaksiyonları sonucu açığa çıkan çok büyük bir enerji var. Nükleer enerji santrallerinde olası kazalara karşı tüm önlemler alınmalı. Türkiye’de enerji üreten bir nükleer enerji santrali yok sadece araştırma ve geliştirme reaktörleri bulunuyor.

 

Laterna Alternatif Enerji A.Ş Genel Müdürü Semih Gürses

Güneş Enerjisi kullanımına ilginin artması ve panellerindeki fiyat düşüşü, alternatif enerji kullanımını arttırdı.

 

CİC Enerji A.Ş CEO’su Serap Özdemir Karaoğlu

Güneş Enerjisi tesisleri kurmak ve bunu okullarda, hastanelerde, sanayilerde vb. yerlerde kullanmak temel amacımızdır. Enerjiyi üretmektense var olan enerjileri kullanmak ve ekonomi yapmak çok daha önemli.

 

Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti

Doğadan model alarak teknolojiyi geliştirmek gerekir. Geleceğin enerji kaynağı kulağa zarar vermeyecek düzeyde ses’dir. Günümüzde bakteri ve virüsler yardımıyla soğuk ışık üretilmeye başlandı. Yakın zamanda bu yolla yüksek enerjiler açığa çıkarılacaktır.

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209