Emniyet hacker'lara karşı duvar örüyor!

Emniyet, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmemesi için güvenlik duvarı alacak.

Emniyet hacker'lara karşı duvar örüyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı (KOM) bilişim hizmetlerini daha güvenli hale getirmek için yeni nesil güvenlik duvarı önlemleri üzerinde çalışıyor. Bunun için Devlet Malzeme Ofisi bir ihale açtı. İhalede hangi saldırılara karşı koruma istendiği tek tek sayıldı.

Bir süredir Redhack internet sitelerini hackliyor. Hacklenen siteler içinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi de yer aldı. Bunun için de Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi daha güvenli, denetlenebilir, içeriden ve dışarıdan gelebilecek siber saldırılara karşı korunabilmek için yeni nesil güvenlik duvarı cihazları satın alacak. Alınacak bu sistem KOM bünyesinde mevcut kullanılmakta olan güvenlik duvarlarının yerine kullanılacak.

İhalenin şartnamesine göre, teklif edilen güvenlik duvarının bu iş için özel olarak üretilmiş bir yazılım ve donanım olması gerekecek. Modelin güvenlik duvarı üzerinden geçen trafikle ilgili istatistiksel raporları oluşturabilecek kapasiteye sahip olması istenirken, aynı zamanda atak kaynağının da tespiti ve kayıt tutma özelliği gerekecek. Sistemin DDoS saldırıları başta olmak üzere pekçok ülke dışı saldırılara karşı koruma sağlayabilmesi, coğrafi veya ülke bazında engelleme yapabilmesi talep ediliyor.

Saldırı tipleri tek tek sıralandı
Emniyet, yeni nesil güvenlik duvarında hangi saldırılara karşı koruma istediğini tek tek saydı. Bu saldırı tipleri: “Backdoors, Botnet, Denial of Service (DoS), Distributed Denial of Service (DDoS), İşletim Sistemlerine Yönelik Saldırılar, Spyware, Adware, Keylogger. Trojan, Worm, Malware, Protocol Anomaly, Traffic Anomaly.”

Arıza gİderİlmezse ceza var
Güvenlik duvarının 24 saat ve 365 gün çalışması şartı istenirken 3 yıllık garanti süresi içinde arızanın giderilmemesi halinde cezai müeyyide getiriliyor. Güvenlik duvarı ile ilgili arıza bildirildikten en geç 4 saat içinde soruna müdahale edilmesi, sonraki 4 saatte de arızanın giderilmesi gerekecek. Aksi halde giderilmeyen her arızada gün başına ihale bedelinin binde 3’ü oranında ceza ödenecek.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209