Mustafa Yaman için 175 gün sonra tahliye kararı

Bylock kullandığı iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle FETÖ davası açılan, Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman için tahliye kararı çıktı. Yaman, üzerine isnat edilen suçtan dolayı 175 gündür tutuklu bulunuyordu..

Mustafa Yaman için 175 gün sonra tahliye kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 11 bin 480 GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirildiği tespit edildiğini açıklamasının ardından tahliyeler başladı. Bilirkişi raporuyla telefonunda ByLock bulunmadığı tespit edilen Mustafa Yaman için de tahliye kararı verildi.

 TAHLİYESİNE KARAR VERİLMİŞTİR

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından celse arası verilen kararda şu ifadelere yer verildi; "CMK'nın, 'Hakim veya mahkeme tutukevinde bulunan sanığın tutukluluk halinin devamının gerekip gerekmeyeceğine her oturumda veya koşullar gerektiğinde oturumlar arasında ya da birinci fıkrada görülen süre içinde de resen karar verir' şeklindeki 108. maddesinin 3. fıkrası hükümleri nazara alınarak dosya üzerinden mevcut bilgi, belge ve deliller ışığında yapılan gözden geçirme sonucunda Mustafa Yaman'ın Bylock listesinden adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın müsnet suçtan bi hakkın tahliyesine karar verilmiştir" denildi.

 
SAVUNMASINDA REDDETTİ

Geçtiğimiz ay hakim karşısına çıakn Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman, buradaki ifadesinde "Bunlarla beraber kalmak istemediğim için dilekçe verdim ve tecritteyim. Gardiyanlar bile biliyor benim suçsuz olduğumu. Toplumun, devletin her kesiminden insan, 'Bizde Bylock çıkar, Mustafa Yaman'da çıkmaz' diyor. Binlerce insan bizim bu olaya uzak olduğumuzu biliyor." diye konuşmuştu. 
TAHLİYE KARARI

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının dünkü kararından sonra ara karar açıklayarak Mustafa Yaman'ın tahliyesine karar verdi. Kararda şu ifadeler yer aldı: 

"Sanık Mustafa Yaman'ın güncellenen ByLock listesinde adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın müsnet suçtan bi hakkın TAHLİYESİNE, başka bir suçtan tutuklu ya da hükümlü değil ise gereği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılmasına, dosya üzerinden yapılan inceleme sonucu itiraz yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verildi."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209