Beşir Atalay: Başçı çok başarılı bir Merkez Bankası başkanlığı yapıyor

Beşir Atalay: Başçı çok başarılı bir Merkez Bankası başkanlığı yapıyor

Beşir Atalay: Başçı çok başarılı bir Merkez Bankası başkanlığı yapıyor
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile ilgili tartışmalara 'kendisini çok başarılı bulduğunu' söyleyerek katıldı. Atalay, "Kendisine çok güvenirim. Ve çok başarılı da Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor diye görüyorum." dedi.

Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atalay, kendisine Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile ilgili tartışmalar konusunda yöneltilen bir soru üzerine "Bu tartışmaları şöyle değerlendirebilirim. Partimiz içinde bu tür şeyler konuşulur. Ülkede insanlar düşüncelerini söylerler. Ama kurumlarımız kendi ilkeleri çerçevesinde çalışır. Ben doğrusu Merkez Bankası Başkanı'mızı, Merkez Bankası Başkanı olmadan çok önce, akademik hayattan tanırım. Kendisine çok güvenirim. Ve çok başarılı da Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor diye görüyorum. Benim değerlendirmem budur. Ama ekonominin kuralları oralarda alınana kararlar faiz tartışmaları onlara çok fazla burada girmek istemem." diye konuştu.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde AK Parti'nin gayrimüslüm bir adayı olup olmayacağı sorulan Beşir Atalay, "Daha aday adaylık başvurusu bugün yapılıyor. Adaylıkla ilgili kararlar verilmesi için önümüzde uzun bir takvim var. 7 Nisan tarihine kadar aday tespiti çalışmaları sürecek. Partimizin biraz önce ifade ettiğim gibi geniş vatandaş kesimlerini kuşatıcı bir aday tespiti çalışması devam edecek. Bunlar çok dikkatli yapılacak. Biliyorsunuz seçim kampanyalarımız çok iyi yürür. Hem aday tespiti hem kampanyamız en güçlü kampanyalardır. Mutfağımız iyi çalışır stratejiyi iyi çalışırız. Dolayısıyla bu çalışmalar için de bu söylediğiniz de dahil değerlendirilecektir. İstifaların kamudan çok olması veya başvurular biz AKP olarak vatandaşlarımızın bizden aday adayı olmasından memnun oluruz. Ne kadar çok olursa o kadar memnun oluruz. Alternatifimiz çok olur. Özgür bir ülkeyiz, kamudan vatandaşlarımız, hangi görevde olursa olsun seçimler çok önemlidir. İnsanları sınırlamamak lazım. Eğer içinde siyasete girmek arzusu olan varsa bu seçim öncesi bir fırsattır. Aday adaylığı için istifa bitti ama aday adaylığı devam ediyor. Siyaseti çok kutlu bir alan olarak çok özel bir alan olarak görüyorum. Vatandaşlarımızın seçime ve adaylığa ilgisini de sevindirici olarak görüyorum." cevabını verdi.

'HAKAN FİDAN TARTIŞMALARINA GİRMEM'

Son olarak eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, aday olmak üzere istifa etmesi hakkında bir soru yöneltilen Atalay, "Tartışmalara girmem. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bu konudaki düşüncelerini değerlendirmem. O polemiğe bizim girmemiz yanlış olur. Daha doğrusu girersek polemik olur. Ama sizler de biliyorsunuz Hakan Fidan benim en uzun birlikte çalıştığım arkadaşımız. İlk defa TİKA'ya göreve 2003 yılında Devlet Bakanı iken getirmiştim. Birlikte uzun çalıştık. Daha sonra çözüm süreci ve görevinde de hep işbirliği yaptık. Çok değerli başarılı bir arkadaşımızdır. Ülkemizin iyi yetiştirdiği bir arkadaşımızdır. Kendisi ile ilgili bunları söylemek isterim bu vesileyle. Ama diğer tartışmalara girmemin uygun olmadığını takdir edersiniz." ifadelerini 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209