Bakan açıkladı! Elektrik ve Doğalgaz'a zam var mı?

Bakan Yıldız: "1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz"

Bakan açıkladı! Elektrik ve Doğalgaz'a zam var mı?
 Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) Gençlik Parkı'ndaki Ankara Büyükşehir Belediyesine ait iftar çadırında verdiği yemeğe katıldı.

Bakan Yıldız, bir süre PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş ile iftara katılanlara yemek servis etti. Bu sırada bir vatandaşın servis edilen çorbanın içine cep telefonu düşürmesi üzerine, Yıldız'ın ceketinin kolu leke oldu.

Yıldız, iftar çadırındakileri selamlayıp sohbet ettikten sonra iftar sofrasına oturdu.

ZAM YOK

Yemek öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, elektrik fiyatlarıyla ilgili bir soruya, "7 Haziran seçimleri öncesinde AK Partimizin, iktidar partimizin seçimlerden dolayı elektriğe ve doğalgaza zam yapmadığına dair haberler yayınlanmıştı. 7 Haziran'dan sonra da bizim 1 Temmuz'da zam yapacağımıza dönük haberler yapılmıştı" diye konuştu.

Bu haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden Yıldız, "Biz 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin gerekse doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde artış olmasına rağmen, döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bunu kamuoyumuzla bu şekilde paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesiyle ilgili soruya, şu yanıtı verdi:
"300'den fazla bayisi olan bizim petrol ve benzin istasyonlarımızla alakalı konuda gerek blok satışının gerekse halka arz yoluyla özelleştirmesinin yolunu açmış olduk. Şu anda özelleştirme programına alınmış bulunuyor. Tabiki değerlemeler yapılacak. Türkiye'de seçim öncesinde de seçim sonrasında da mutlaka işlerin sağlıklı bir şekilde yürüyebiliyor olması lazım. Çünkü 78 milyonumuza hizmet veren bir sektörde bulunuyoruz. Hizmetlerin de bu manada aksamaması lazım. O yüzden gerek blok satışları gerekse Türk Hava Yolları'nda (THY) olduğu gibi son derece güzel modeller var. O modelleri de uygulayabiliyor olmamız lazım. Şimdiden bir şey söylemem erken olur. Halka arz yoluyla özelleştirme de olabilir. Önümüzdeki günler bunu gösterecektir."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209