Arıcılık Görele'de gelir kapısı oldu

Giresun Görele İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Zor, arıcılığın, ilçede önemli bir gelir kapısı olduğunu söyledi.

Arıcılık Görele'de gelir kapısı oldu

Mustafa Zor, arıcılık destekleriyle ilgili yaptığı açıklamada, kendilerine bugüne kadar destek almak için Arıcılar Birliği'ne üye 34 kişinin başvurduğunu bildirdi. Zor, yaptıkları incelemelerin ardından arıcılara, geçen yıl toplam 2 bin 871 adet arılı kovan için 20 bin 97 lira destek verildiğini belirtti.

Arıcılık üretiminde çok fazla teferruat gerekmediğine, sadece kovanların konulduğu toprak parçasına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Zor, "Topraksız üretim yapılan arıcılık, ilçemizdeki yetiştiricilerimiz için oldukça avantajlıdır. Arıcılık, ilçemizde halkımız için önemli bir gelir kapısıdır." dedi.

Zor, genel olarak başlangıçta hobi olarak 1–2 kovanla başlanan arı yetiştiriciliğinin çok zevkli bir uğraş olması dolayısıyla birkaç yıl sonra üreticilerin kovan sayısı artırılarak bir evi geçindirebilecek düzeylere geldiğini ifade etti. 

"Üretimin ve koloni sayısının Görele’de artması için müdürlük olarak konuya meraklı halkımıza öncülük yapmaktayız." diyen Zor, "Gerek köylerde çiftçi toplantıları yaparak gerekse diğer kurumlarla işbirliği halinde çiftçi kursları açarak bal ve diğer arı ürünleri üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209