ANKARALI GALERİCİLERDEN 5000 KİŞİLİK İSTİHDAM

2015 yılında tamalanması beklenen Otonomi projesi, ilk etapta yaklaşık 5000 kişiye iş imkanı sağlamasıyla birlikte yılın projeleri arasında yer alıyor.

ANKARALI GALERİCİLERDEN 5000 KİŞİLİK İSTİHDAM
 Türkiye'de otomotiv sektörüne yeni bir soluk getirecek, ulusal ve yerel ekonomiye ciddi katkılar sağlayacak olan Otonomi Projesi tamamlanmak üzere. 2015 yılında bitmesi ve hizmete girmesi beklenen dev proje, 375.000 metrekarelik bir alanda, galericilere ayrılmış 12.000 araçlık satış alanı, 13 bölümden oluşan teknik servis, akaryakıt istasyonu, 5 yıldızlı bir otel, 80 dönümlük arazi üzerine kurulu AVM outlet köyü ve projenin kalbi olarak nitelendirilen, oradaki esnafın her türlü yaşamsal faaliyetlerini sürdürebileceği Meydan Ticarethane ve ofisleriyle birlikte en az 5000 kişiye iş imkanı sağlayacak. 2015 yılında hizmete girmesi planlanan proje, otomotiv sektörünün de merkezi olacak. 

OTONOMİ'YE MECLİS DESTEĞİ

2007 yılında İçişleri Bakanlığı'nın, şehir merkezindeki oto galerilerin şehir dışına taşınmasını öngören genelgesinin yayınlanması ile Başkent Otomotivcileri Derneği tarafından kurulan kooperatifte 15 kişi ile başlanan proje, bugün 220 kişi ile devam ediyor. Dernek yöneticileri tarafından meclisteki bütün vekiller ziyaret edilerek proje milletvekillerine bütün detaylarıyla birlikte anlatılıyor. Vekillerin ilgi ve hayranlıkla karşıladığı proje, ekonomiye yapacağı büyük katkılarla da meclisin takdirini kazanıyor. Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Sayın Aydın Erkoç, Otonomi ile ilgili yaptığı açıklamada; "%60'ı tamamlanan Otonomi İnşaatı'nın %80 i satılmış durumda. Kalan %20'lik kısım içinse Kasım ayı itibari ile bir açık arttırma ihalesi yapmayı planlıyoruz. Otonomi tamamlandığında istihdam edeceği binlerce kişinin yanı sıra, gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda hizmet kalitesi ile de ezberleri bozacak bir konum alacaktır." dedi. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209