Afganistan Meclis Başkanı da YHT'yi tercih etti

Bazı temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Afganistan Meclis Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ve beraberindeki 30 kişilik parlamento heyeti, YHT ile Konya'ya gitti.

Afganistan Meclis Başkanı da YHT'yi tercih etti

İbrahimi, YHT'ye binmeden önce yaptığı açıklamada, 30 kişilik heyetle Türkiye'ye geldiğini ve çok verimli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda, özellikle demiryollarında gelişme kaydetmesinden kıvanç duyduklarını belirten İbrahimi, ''Afganistan'ın gelişmesinde, Türkiye'nin tecrübesinden faydalanacağız. Ekonomik ve teknik olarak gelişen Türkiye ile iftihar duyuyoruz'' dedi.

''Trenle seyahatin tercih edilmesi bizi mutlu ediyor''

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da dost ve kardeş ülke Afganistan'ın Meclis Başkanı İbrahimi ve heyetinin Türkiye'yi ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, devlet büyüklerinin yolculuklarında demiryolunu tercih etmelerinin gurur kaynağı olduğunu bildirdi.

Yerli müteahhitlerin yaptığı Konya hattında Afgan heyetinin yolculuk yapmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Karaman, ''Türkiye'yi hızlı trenle tanımaları, teknik açıdan da bizi gururlandırıyor.

Demiryolları olarak alışık olmadığımız bir duygu bu. Diğer ülkelerin meclis başkanlarının, bizim ülkemizin bakanlarının, başbakanın trenle seyahat etmesi bizi mutlu ediyor'' diye konuştu.

Afganistan ile demiryolları konusunda işbirliği çalışmalarının devam ettiğini anlatan Karaman, ''Afganistan'dan bazı arkadaşlar eğitime geldiler. Biz de oraya gittik. Afganistan'da demiryollarının gelişmesi bizi mutlu edecektir'' dedi.

Karaman, daha sonra Afganistan Meclis Başkanı İbrahimi'ye çiçek ve Afgan Kralı Gazi Emanullah Han'ın 1928 yılında Ankara'ya yaptığı ziyarete gelişinde Ankara Garı'nda Mustafa Kemal Atatürk ile çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209