2. EL OTOMOBİL TİCARETİ DEVLET GÜVENCESİNDE

2. EL OTOMOBİL TİCARETİ DEVLET GÜVENCESİNDE

2. EL OTOMOBİL TİCARETİ DEVLET GÜVENCESİNDE
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nun (MASFED) yaklaşık 4 yıldır devam eden çaba ve girişimleri sonuç verdi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısının TBMM'nin ilgili komisyonunda ve Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile Türkiye'de ilk defa 2. el otomobil ticaretine önemli düzenlemeler getirildi.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'un 16. maddesine eklenen “ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı gibi ticari faaliyetleri yürütenlere yönelik mesleki davranış kurallarını belirlemeye ve bu faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin düzenlemeler yapmaya, c) İstatistikî bilgileri derlemeye ve yayımlamaya, ç) Bu Kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak oluşan tereddütleri gidermeye, ikincil düzenlemeler yapmaya ve her türlü idari tedbiri almaya, görevli ve yetkilidir.” ibaresi ile 2. el otomobil ticareti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetimine alınmış oldu.

2. EL OTOMOBİL TİCARETİNDE BİR İLK!

MASFED Genel Başkanı Aydın ERKOÇ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye'de ilk defa 2. el otomobil ticareti bir kanun ile garanti altına alınıyor. MASFED olarak yaklaşık 4 yıldır devam eden girişimlerimiz ve Bakanlığımızın özverili çalışmaları sonucunda sektörümüz artık kamu garantisi altında olacak. Söz konusu kanun bizim için ilk basamaktı. Bu tarihten sonra, kanunda yer alan ibarelerin içini doldurmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Artık 2. el otomobil ticareti yapan esnafımız belli bir statü sahibi olacak. Sektörümüzle ilgili kayıt dışılık sona erecek. Esnafın hal ve hareketleri, dükkanların metrekareleri, otomobillerin kaza ve kilometre durumları gibi sorunlu meseleler belli bir standarda bağlanacak. Pert araçlar satılamayacak. 2. el otomobil ticareti yapan bütün esnaflar Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nun sertifikalı üyesi olacak. Böylece gerek müşteri memnuniyeti gerekse meslektaşlarımızın statüleri garanti altına alınmış olacak” dedi.
Sektör ile ilgili görüş ve önerilerini değerlendirerek kanun kapsamına alan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilgili Komisyon Üyeleri'ne ve Genel Kurul'a başta Sayın Bakanımız Nurettin CANİKLİ, Müsteşar Yardımcımız İsmail YÜCEL, İç Ticaret Genel Müdürümüz Adnan YANKIN olmak üzere, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'ne (MÜSİAD) ve Ankara Ticaret Odası'na (ATO) verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.” dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209