TEOG’DA İMAM HATİP BAŞARISI

TEOG’DA İMAM HATİP BAŞARISI

TEOG’DA İMAM HATİP BAŞARISI
 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yapılmış olan ortak sınavlar sonucunda öğrencilerin elde etmiş oldukları ortaöğretime yerleştirmeye esas puanlar (YEP) ile bu puanlar doğrultusunda yapmış oldukları tercihler ve yerleştikleri okullara ilişkin betimsel istatistiklere dayalı yorumları içeren YEP raporu (Din Öğretimi Genel Müdürlüğü) hazırlanmıştır.

Bu rapora göre; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 1149489 öğrenci sınava girmiştir. Bu öğrencilerden 87909’u ise imam- hatip ortaokulu öğrencisidir.
Devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde, 307, 65 YEP ortalamasıyla en yüksek ortalamanın imam- hatip okullarında olduğu görülmüştür.
Rapora göre, %2’lik dilime giren imam-hatip ortaokullarından mezun öğrencilerin tamamına yakını tercihlerini devlet okullarından yana kullanmışlardır. %44,8’i fen liselerini, %40,06’sı imam-hatip liselerini tercih etmişlerdir.
Türkiye genelinde imam-hatip okullarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soruların tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan pek çok imam-hatip ortaokulu öğrencimiz bulunmaktadır. 
Yerleştiği okulun taban puanından yüksek puan alan öğrencilerin de ekseriyetle imam- hatip liselerini tercih eğiliminde olduğu görülmüştür.  Özellikle İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde imam- hatip liselerine rağbetin fazla olduğu görülmüştür.

Her geçen yıl imam-hatip okullarının mevcut başarılarının artarak devam edeceğine inanarak bu başarıda paydaş olan bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Nitelikli bir gelecek için bütün bölgelerde imam- hatipleri tercih eden öğrenci ve velilerimizin teveccühleri için de müteşekkiriz.
ÖNDER olarak bizler de mevcut başarıların sevincine ortak oluyor ve öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal açıdan çok yönlü başarılarının artacağına inanıyoruz.

ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı
Raif NAS

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209