Öğretmenler bağışcı müdürlere sahip çıktı

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan ankette, bakanlıkça bağış alan okul müdürlerine soruşturma açılması konusunu destekleyenlerin oranı yüzde 82. 1 olarak belirlerdi.

Öğretmenler bağışcı müdürlere sahip çıktı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in çalışmaları ile ilgili yaptıkları anket sonuçlarını değerlendirdi.

İnternet üzerinden yapılan ankete, 22 bin 120 eğitim çalışanı katıldı.

Ankete katılanların yüzde 84'ünün Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in atama bekleyen öğretmenlere ''başka iş bulsunlar'' şeklindeki önerisini desteklemediğini belirtirken, yüzde 15.9'u da desteklediğini bildirdi.

Ankette, ''Bakan Dinçer'in bürokratlarını MEB dışından atamasını destekliyor musunuz?'' sorusuna katılımcıların yüzde 94.7'si ''Hayır'' cevabını verdi.

Eğitim çalışanlarına ''Bakan Dinçer'in özür grubu tayinleri ile ilgili verdiği sözü tuttuğuna inanıyor musunuz?'' sorusu da soruldu. Katılımcıların yüzde 77.2'si Bakan Dinçer'in sözünü tutmadığını düşündüğünü ifade etti.

Bakanlığın bağış alan okul müdürlerine soruşturma açması konusunun da değerlendirildiği ankette, soruşturma açılmasını desteklemeyenlerin oranı yüzde 82.1, destekleyenlerin oranı ise yüzde 17.9 olarak saptandı.

Ankete katılanların ayrıca yüzde 76.9'u, okulların akşam saat 21.00'e kadar ve hafta sonları da açık kalmasına karşı olduklarını belirtti. Karşı çıkanların yüzde 53'ü projeye, ''öğretmen ve idarecilerin yükünü daha da artıracağı'' gerekçesiyle onaylamadıklarını ifade ettiler.

Eğitim çalışanlarının yüzde 73.6'sı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ağustos ayında yeterli sayıda öğretmen ataması yapacağını düşünmediğini de bildirdi.

Araştırmada, ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin Ankara dışındaki illerde törenlere öğrencilerin katılımının engellenmesini destekliyor musunuz?'' sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 55.6'sı bunu desteklemediklerini ifade etti.

Anket sonuçlarını değerlendiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk, ''Anket sonuçları eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili sıkıntıları olduğunu gözler önünü sermektedir'' ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209