Milli Güvenlik Dersi yerine seçmeli ders geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulamadan kaldırılacak Milli Güvenlik Dersi'ne ait 1 ders saatinin seçmeli ders olmasını kararlaştırdı.

Milli Güvenlik Dersi yerine seçmeli ders geliyor

MEB Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, 12 Nisan 2012 tarihinde toplanarak, ''Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinde'' değişiklik yaptı.

Milli Güvenlik Bilgisi dersi, tüm lise 2. sınıf öğrencilerinin aldığı 1 saatlik ortak dersler arasında yer alıyor.

-Dersi öğrenci kendi belirleyecek-

MEB'in aldığı kararla, Milli Güvenlik Bilgisi dersine ait haftalık 1 ders saati, genel lise, Anadolu lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liseleri ve Anadolu öğretmen lisesinin haftalık ders çizelgelerinde lise 2. sınıfa ait ''Diğer Seçmeli Dersler''in ders saatine eklenecek.

Derse ait haftalık 1 ders saati, belirtilen liselerin dışında kalan diğer liselerin haftalık ders çizelgelerinde ise aynı sınıfın ''Seçmeli Dersler'' bölümündeki ders saatine eklenecek.

Seçmeli dersler, ortaöğretim öğrencilerinin ilgi ve istekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programlarını dikkate alarak seçebilecekleri derslerden oluşuyor.

Genel liseler, Anadolu liseleri, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liseleri ve hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liseleri ve Anadolu öğretmen liselerinin haftalık ders çizelgelerinde seçmeli dersler arasında ''diğer seçmeli dersler''e yer veriliyor. Bu okulların öğrencileri bu seçmeli derslere ayrılan ders saati kadar belirlenen gruptan seçmeli ders seçebiliyor. Bu gruptan seçilebilecek dersler arasında Demokrasi ve İnsan Hakları, Sosyal Etkinlik, Proje Hazırlama, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilimi, Diksiyon ve Hitabet, Sanat Tarihi dersleri yer alıyor.

Bakanlar Kurulu'nun 03 Ocak 2012 tarihindeki kararı doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Haftalık Ders çizelgelerinde ortak dersler arasında yer alan ''Milli Güvenlik Bilgisi'' dersinin 2012-2013 öğretim yılından itibaren uygulamadan kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliği de 25 Ocak 2012'de yürürlükten kaldırılmıştı. Bu yönetmelik 28 Aralık 1979 yılından bu yana uygulanıyordu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209