F. M. ve T. A. LİSESİ ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA ÜLKL.ERİNDE ÖĞRENCİLERİNE STAJ İMKÂNI SUNUYOR

.

F. M. ve T. A. LİSESİ ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA ÜLKL.ERİNDE ÖĞRENCİLERİNE STAJ İMKÂNI SUNUYOR
 FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA ÜLKELERİNDE ÖĞRENCİLERİNE STAJ İMKÂNI SUNUYOR


       İlçemizin köklü okullarından Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Fatih Ticaret Meslek Lisesi) Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel hareketliliği eylem türünde Portekiz, İsveç ve Romanya'da 6 hafta boyunca 24 öğrenci ve 3 öğretmeniyle "İSTANBUL'DAN AVRUPAYA TİCARET KÖPRÜSÜ: DIŞ TİCARET OFİSİ ELEMANLIĞI STAJI" eğitimine gidecektir.


      Avrupa ülkelerinde ticaretin nasıl ve ne koşullarda yapıldığına dair eğitim ve yerinde uygulama imkanı veren projemiz Dış Ticaret alanında kendini yetiştirmek isteyen öğrencilerimize büyük bir deneyim sağlamaktadır. Öğrencilerimiz Portekiz'in Barcelos, İsveç'in Botkyrka ve Romanya'nın Bai Mare kentlerinin her birinde 15'şer gün staj göreceklerdir.
Dış ticaret stajı ülkemizin girişimci gençlerine Avrupa Ülkelerinde unutamayacakları bir deneyim sunmaktadır. Projemiz sayesinde Avrupa'da mesleki eğitim veren kurumlarda ve çeşitli işletmelerde dış ticaretin incelikleri anlatılacaktır. Cari açığın en büyük sorun olduğu ülkemizde bu cari açığı kapatmak için Avrupa ülkelerine yoğun bir şekilde ihracat yapmamız gerekmektedir. İhracatın yapılması için ise bu konuda deneyimli işletmeler ve iş görenlere ihtiyacımız vardır. İhracatımızı geliştirmek ancak iyi bir dış ticaret eğitimi ile mümkün olacaktır.
Bu staj mesleki gelişim sağlayacağı gibi yabancı dilin gelişmesine, farklı kültürler tanıma ve tanıtmasına, hoşgörü zemininin gelişmesine, farkındalık bilincinin kazanılmasına oldukça katkı sağlayacaktır.

                                                                                                     
       Projemize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, projenin her aşamasını büyük özveri ile takip eden Müdür Başyardımcımız Mehmet TAŞCI'ya teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

Yusuf LEVENTOĞLU
Okul Müdürü

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209