Bugün de öğrenciler zehirlendi!

İlköğretim okullarında başlatılan süt dağıtımına bugün de devam edildi. Birçok ilde süt içen öğrenciler zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Bugün de öğrenciler zehirlendi!

ŞANLIURFA

Dün tüm illerde öğrencilere dağıtılan sütler bazı öğrencileri zehirlemiş proje tüm kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Şanlıurfa Valiliği zehirlenme vakalarına açıklık getirdi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında Türkiye genelinde dağıtılan sütler dün Şanlıurfa’da da dağıtıldığı belirtildi.açıklamanın devamında ise ‘’Türkiye genelinde okullarda dağıtılan “Okul Sütü Akıl Küpü” Projesi kapsamında ilimizde de dağıtımlar devam etmektedir.

Bugün ilimizde dağıtımı yapılan sütlerden içen 29 öğrencimiz çeşitli şikâyetlerle başvurdukları hastanelerde gözlem altına alınmışlardır. Bu saat itibariyle il genelindeki hastanelerimizde gözlem altında bulunan herhangi bir öğrencimiz bulunmamaktadır.

Hastanelerimize başvuran öğrencilerin içtiği sütlerden numuneler alınmış olup laboratuar incelemeleri yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir.’’ İfadelerine yer verildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da eğitim gördükleri okulda dağıtılan sütü içen 19 çocuk, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Kütahya'da Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütü içen öğrencilerden 19'u sütü içtikten bir saat sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bazı öğrenciler ayakta tedavi edilirken, bazıları ise Acil Servise Ünitesi Gözlem Odası'na alındı.

Çocuklarının hastaneye kaldırıldığı haberini alan veliler ise hastaneye akın etti.

BATMAN

Batman’da okulda dağıtılan sütten içen 20 öğrenci zehirlendi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

'Okul sütü' kampanyası kapsamında dağıtılan sütten öğrenciler rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Batman Gap İlköğretim Okulu'nda 9, Mevlana İlköğretim Okulu’nda 11 öğrenci içtikleri sütten zehirlendiği iddiası ile hastaneye sevk edildi. Öğrencilerin karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri olduğu öğrenildi. Bazı öğrencilerin yaşanan zehirlenme iddiaların ardından süt içmedikleri belirtildi.

Batman'da 3 gün içinde 80 öğrenci, içtikleri sütten rahatsızlandıkları şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde okulda dağıtılan sütü içen 13 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Öğrenciler, hastanede tedavi altına alındı.

Midyat İstiklal İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütten etkilenmen 13 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğunun dağıtılan sütü içi içtikten sonra rahatsızlandığını belirten Mahmut Acar isimli vatandaş, "Çocuğumun rahatsızlandığını öğretmeninden duydum. Hemen hastaneye geldim. Çocuğumun durumu çok şükür iyi ama madem sıkıntı olacak neden süt dağıtımı durdurulmadı." diye konuştu.

 NİĞDE

Niğde'nin Bor ilçesinde 'okul sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütten içen 10 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Niğde'de ilköğretim okullarında öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı. Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Hacı Ali Sebat ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulları'nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti başladı. Bor Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 10 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı.

Bor Kaymakamı Muammer Balcı; "Şu ana kadar ilçemizde dağıtılan 5 bin sütte herhangi bir problem yok. Hacı Ali Sebat İlköğretim Okulu'ndan 4, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan 6 çocuğumuz mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz. Sütler analiz yapılmak üzere numune örneği alınarak incelenecek." dedi.

Bor Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kaçmaz da kendilerine 10 öğrencinin karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle başvurduğunu söyledi. Kaçmaz, "Gelen öğrencilerimiz müşahede altındalar. Öğrencilerimizde herhangi bir ciddi bulguya rastlanmadı. Zehirlenme sentromları mevcut değil. Bu tür durumlarda belirtiler doğrultusunda zehirlenme demek doğru değil tahlillerini yaptık öğrencilerimizin durumları şuan iyi." şeklinde konuştu.

AJANSLAR

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209