Bu okulda teneffüs yola açılıyor

Giresun Görele'de bahçesiz bir ilköğretim okulunun öğrencileri teneffüste caddeye çıkıyor. Velilerin şikâyetini vali haklı buldu. Okul ya taşınacak ya da bahçe yapılacak.

Bu okulda teneffüs yola açılıyor

Özgür Özdemir'in haberi

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Kırıklı beldesindeki ilköğretim okulu, yol üzerine yapıldığı için öğrenciler teneffüs saatini caddede araçların arasında geçiriyor. Merdivenlerin caddeye indiği okulda, 41 yıldır yaşanan soruna bir türlü çözüm bulunamıyor. Bazı aileler çocuklarını bu yüzden ilçedeki okula gönderiyor.

ÇOK SAYIDA KAZA OLDU

Yıllar önce Kırıklı'da yapılacak olan 250 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu için yer arandı ancak bulunamadı. Bunun üzerine Merkez Mahallesi'ndeki cadde üzerine yapılması kararlaştırıldı. 8 derslikli okul 41 yıl önce bitirildi ancak yer sıkıntısı nedeniyle 3 katlı okula bahçe yapılamadı. Öğrenciler bahçesi olmayan okulda teneffüs saatlerini sürekli araçların geçtiği cadde üzerinde geçirmek zorunda kalıyor. Bugüne kadar yaşanan çok sayıda kazada öğrenciler yaralandı. Kiminin bacağı, kiminin kolu kırıldı. Bazı veliler, çocuklarının kaydını ilçedeki ilköğretim okuluna almak zorunda kaldı.

VALİ: BÖYLE OKUL MU OLUR?

Yaşanan sorunlar hem veliler hem de yöre sakinleri tarafından valiliğe aktarıldı. Geçtiğimiz günlerde beldeye gelen Vali Dursun Ali Şahin okulu inceledi, "Burası çok kötü. Cadde üzerinde okul olur mu? Hemen çalışmalara başlayın" dedi. Teknik bir heyet incelemesinin ardından okulun arka tarafında 208 metrekarelik arazinin istimlak edilerek bahçe yapılabileceği raporu verdi. Valiliğin bu rapor doğrultusunda önümüzdeki günlerde harekete geçeceği belirtilirken, okulun taşınması da gündeme alındı.

"ZİL ÇALINCA FIRLIYORLAR"

Kırıklı Belediye Başkanı Şükrü Türkoğlu, öğrencilerin 4-5 adım sonra caddeye çıktığını belirterek, "Burada sürekli kazalar oluyor. Bunlar küçücük çocuk, teneffüste koşmak, eğlenmek istiyor. Kim durdurabilir onları. Zil çalınca hemen caddeye fırlıyorlar. Yolda da sürekli araçlar oluyor. Sorun bir an önce çözülmeli" dedi. Türkoğlu, "Valiliğe mülkiyeti bize ait olan 2 alternatif sunduk. Bedava vereceğimizi de söyledik. Yeter ki okul yapılsın, öğrenciler bu çileden kurtulsun" diye konuştu.

BİR ÖĞRENCİNİN AYAĞI KIRILDI

Okul müdürü Bahattin Yılıkyılmaz ise "5 yıl önce 225 olan mevcudumuz bugün 160'a düştü. Böyle giderse hiç öğrenci kalmayacak"dedi. Merkez Mahallesi muhtarı Ali Alarçin de "Bir insan her gün kaza olacak endişesiyle yaşar mı? Biz yaşıyoruz" dedi. Kırıklı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Batuhan Çıracı, "Teneffüste ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Özellikle 1. sınıf öğrencileri okula alışamadıkları için teneffüslerde caddeden geçen araçların altında kalıyor. Bizler tecrübe kazandığımız için tedbirliyiz. Geçenlerde bir arkadaşımıza araba çarptı, ayağı kırıldı" derken, 6. sınıf öğrencisi Seyithan Daloğlu da "Birçok kez ezilme tehlikesi yaşadım." diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209