Bazı üniversitelerde yeni bölümler kuruldu

Bazı üniversitelerde yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu.

Bazı üniversitelerde yeni bölümler kuruldu

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması ile bazı fakülte ve yüksekokulların kapatılması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan mühendislik-mimarlık fakültesinin adı mühendislik fakültesi olarak değiştirildi.

Anadolu Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi rektörlükleri bünyesinde yer alan turizm işletmeciliği ve otelcilik meslek yüksekokulları kapatılarak, adı geçen rektörlükler bünyesinde turizm fakülteleri kuruldu.

Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan mühendislik-mimarlık fakültesi kapatılarak, adı geçen rektörlük bünyesinde mühendislik fakültesi ile mimarlık fakültesi kuruldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde teknoloji fakültesi; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde İslami ilimler fakültesi ile yabancı diller yüksekokulu; Akdeniz Üniversitesinde Akdeniz uygarlıkları araştırma enstitüsü; Cumhuriyet Üniversitesinde mimarlık fakültesi; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Göksun uygulamalı bilimler yüksekokulu ile yabancı diller yüksekokulu; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde eğitim fakültesi; Kastamonu Üniversitesinde mühendislik ve mimarlık fakültesi ile ilahiyat fakültesi; Kilis 7 Aralık Üniversitesinde ilahiyat fakültesi; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde mimarlık, tasarım ve güzel sanatlar fakültesi ile yabancı diller yüksekokulu; Siirt Üniversitesinde ilahiyat fakültesi kurulmasına karar verildi.

Öte yandan, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak eğitim fakültesi kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209