AYM kararına rağmen yandaştan dershanelere 'kapan' dayatması

AYM kararına rağmen yandaştan dershanelere 'kapan' dayatması

AYM kararına rağmen yandaştan dershanelere 'kapan' dayatması

 Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dershaneleri zorla kapatan kanun hükmünü iptal eden gerekçeli kararı geçtiğimiz gün yayımlandı. Yüksek Mahkeme, milyonlarca öğrencinin eğitim  öğretim alma hakkının engellenemeyeceği yönünde karar verdi. Buna karşılık  Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yol haritası beklenirken yandaş medyanın yaptığı algı haberleri AYM kararına rağmen yapılan 'kapanma' dayatmasını da gözler önüne serdi.

Hükümete yakın Sabah gazetesinin bugünkü 'Ya kapan ya dönüş' başlıklı haberinde dershanelere mektup gönderilip "Hukuken yoksunuz. Ya dönüşün ya da TBMM yeni yasa çıkarana kadar kapanın" denileceği belirtildi. Halbuki MEB, henüz AYM'nin gerekçeli kararı doğrultusunda hukuki olarak nasıl bir yol izleyeceğini resmi olarak açıklamadı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) milyonlarca öğrenciyi ve ailesini rahatlatan dershanelerle ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Eğitim ve öğretim alma hakkının engellenemeyeceği ve özel teşebbüs hakkının ihlal edilemeyeceğini belirten AYM'nin kararı karşısında eğitim camiası da Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerle ilgili nasıl bir adım atacağını bekliyor. Ancak, algı operasyonlarına mola vermeden devam eden yandaş medya, MEB yol haritasını açıklamış gibi haberler servis ediyor ve kafa karışıklığına sebep oluyor. Sabah gazetesinin bugünkü ‘Ya kapan ya dönüş' başlıklı haberinde MEB'in dershanecilere mektup göndererek, "Artık hukuken yoksunuz. İster 15 gün içinde dönüşün istemezseniz TBMM yeni yasa çıkarana kadar kapanın" çağrısında bulunacağı belirtildi. Mektupta, geçerli kanunlarda dershanelerin yasal dayanağının kalmadığı belirtilerek dershanelerin yeniden faaliyete geçmesi için TBMM'de yeni bir kanun çıkartılması ve dershanelerin varlığının kanunen kabul edilmesi gerektiğinin ifade edileceği söylendi. MEB, henüz nasıl bir hukuki yol izleyeceğini açıklamamışken yapılan bu haberler, dershanelerle ilgili kafa karıştırmaya ve algı oluşturmaya yönelik olduğu yönünde yorumlandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209