Sahnede Mezun Oldular Mezuniyet Belgelerini Sahnede Aldılar

Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümünde yaklaşık iki yıldır tiyatro eğitimi alan 6 öğrenci son kez seyirci karşısına çıkarak mezuniyet belgelerini aldı

Sahnede Mezun Oldular Mezuniyet Belgelerini Sahnede Aldılar
 Sahnede Mezun Oldular Mezuniyet Belgelerini Sahnede Aldılar 

Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümünde yaklaşık iki yıldır tiyatro eğitimi alan 6 öğrenci son kez seyirci karşısına çıkarak mezuniyet belgelerini aldı. İki yılda 14 ayrı oyunu sahneleyen öğrenciler 3 yüz’e yakın gösteri yaptı. İki yılda 30 bin seyircinin karşısına çıkarak ciddi bir sahne deneyimi kazanan öğrenciler, eğitim süresince çeşitli branşlarda dersler alıyor. Diksiyon, fonetik, oyunculuk, sahne bilgisi gibi konularda da ders alan öğrencilerin son oyunu ise Anton Çheov’un Ayı ve Bir Evlenme Teklifi adlı oyun oldu. Mamak Belediyesi konservatuarının sanata yetenekli gençler için bir fırsat olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Tiyatro sevdalısı bu gençler iki yıl boyunca binlerce vatandaşımızın karşısında birbirinden iddialı oyunları sahneledi. Hepsine verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte çok bu altı gencimize sanat hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. 

Yeni Gösterilere Destek Verecekler

Konservatuarda eğitimlerini tamamlayan gençler, Mamak Belediyesi tarafından yapılacak bundan sonraki tiyatro gösterilerine de destek vermeye devam edecekler. Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak Kent Tiyatrosu’nun kendini sahnelerde yetiştirmek isteyen gençler için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Olpak; “Tiyatroya gönül vermiş bu genç arkadaşlarımızla iki yıl boyunca ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. İki yıl boyunca binlerce kişinin karşısına çok farklı mekânlarda farklı oyunları sahneleyerek iyi bir deneyim kazandılar” dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209