Sağlık-Sen Ankara 1 "SABİM Derhal Kapatılsın. Yeter Artık"

Sağlık-Sen Ankara basın açıklaması "SABİM Derhal Kapatılsın. Yeter Artık"

Sağlık-Sen Ankara 1

Sağlık-Sen Ankara basın açıklaması "SABİM Derhal Kapatılsın. Yeter Artık" 

Değerli Basın Mensupları



İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendisini 6 ınca kattan atarak yaşamına son veren Dr.Melike Erdem'e Allahtan Rahmet yakınlarına ve tüm Sağlık Personeline başsağlığı diliyoruz. Bu olay ve diğer olaylar göstermektedir ki SABİM artık kapatılmalıdır. Hiç bir Hukuki alt yapıya dayanmayan SABİM Sağlık Personelinin üstünde sopa gibi durmaktadır. Bu ülke Hukuk devletidir. Hastaneye gelen herhangi bir hasta herhangi bir personelden şikayetçiyse gitsin idareye dilekçe versin. Dilekçe yazmayı bilmiyorsa birinden yardım alsın. Bunuda yapamıyorsa otursun oturduğu yerde. Telefonla 184 hattını arayıp personeli şikayet etmek ve SABİM'in de konuyu personele yansıtması var olan yada olmaya çalışan Hukuku çiğnemekten başka bir şey değildir.



Değerli Basın Mensupları



Bu itibarla; SABİM derhal kapatılmalıdır. Sayın Bakanlık yetkilileri de vatandaşa Personelle ilgili herhangi bir şikayetleri var ise idareye şikayet dilekçesi yazmaları gerektiğini öğretmelilerdir. Hastanelere gelen şikayetlerden 100 şikayetin 95 i mantıksız gereksiz anlamsız şikayetlerdir. 5 i de kolaylıkla çözümlenebilecek olaylardan ibarettir. Düşünebiliyormusunuz vatandaş parfüm sıktı diye doktoru şikayet ediyor ve idare bu şikayeti dikkate alıyor. Personelin çalışma şevki huzuru kalırmı? Tabiki KALMAZ.



Değerli Basın Mensupları



Sağlık Personeline sesleniyoruz. Hakkkınızda herhangi bir şikayet durumunda sonuç lehinize olduğunda Devlet Memurları Kanununun 25 inci maddesini lütfen işletin artık.



Saygılarımızla



Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanlığı Basın Bürosu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209