Rize’de Çocuk Poliklinikleri Günde 13 Saat Hizmet Verecek

Rize İli KHB Genel Sekreteri Sünbül:” Rize’de hizmet veren iki büyük hastanemizi birlikte kullanmayı sağlayacağız”

Rize’de Çocuk Poliklinikleri Günde 13 Saat Hizmet Verecek

 Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, ” Rize Devlet Hastanesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini birlikte kullanmayı sağlayacağız” dedi.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, bir restaurant’da yaptığı açıklamada, il dışına en çok yeni doğan ve çocuk hastalıkları branşında sevk edildiğini ifade eden Sünbül, şöyle devam etti:

Sünbül, ” özellikle  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni kliniklerin hizmete açılması, bölgenin tek 3. basamak sağlık hizmeti veren hastanesi olması, ilçe hastanelerinden ve komşu illerden fazla hasta sevk edilmesi gibi nedenlerden dolayı ciddi bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğa bağlı olarak başta yoğun bakımlar olmak üzere hastane genelinde boş yatak bulunmakta sıkıntılar yaşanmaktadır. Hatta bazı durumlarda hastalarımız il dışına sevk edilmek zorunda kalmaktadır. Bu yaşanan yoğunluğa bağlı olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ek bir birimin kiralanmasının uygun olacağı düşünülmüştür ve bu doğrultuda yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde en uygun yerin Rize Devlet Hastanesi olduğu tespit edilmiştir. Zira mevcut hali Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu hizmeti 16 çocuk ve 9′ da yoğun bakım olmak üzere toplam 25 yatak ile Rize Devlet Hastanesi ise 18 çocuk, 10 yoğun bakım olmak üzere toplam 28 yatak ile hizmet vermektedir. Oysaki Rize Devlet Hastanesi çocuk servisinde 59 çocuk yatağı, 16′da yoğun bakım yatağı bulunmakta olup, yoğun bakım yatak sayısı 24′e çıkartılabilmektedir. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümünün Rize Devlet Hastanesine taşınmasına karar verilmiştir. Böylece hem çocuk hastalarımızın yatak sıkıntısı ile il dışına sevk edilmelerine gerek kalmayacak, hemde çocuk servisinden boşalan yatakların başka bölümlerin kullanılması sayesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yatak sıkıntısı azaltılmış olacaktır” dedi.

11 Mart Pazartesi Gününden itibaren 08.00 ile 21.00 saatleri arasında çocuk poliklinik hizmeti Rize Devlet Hastanesi tarafından verileceğini söyleyen Sünbül,bu uygulama sadece poliklinik hastalarına yönelik olmayıp, çocuk acil hastalarımıza da aynı şekilde Rize Devlet Hastanesi acil servisinde hizmet verilecektir. Uygulamanın başlaması ile normal mesai dışında da ayrıca akşam 17.00 ile 21.00 saatleri arasında da çocuk hastalarına yönelik poliklinik hizmeti verilecektir.

Pazartesi gününden itibaren başlayacak bu uygulama ile  hem Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem de Rize Devlet Hastanesi çocuk hekimleri ve çocuk bölümünde çalışan personellerimiz aynı anda bu hizmeti Rize Devlet Hastanesi binasında verecektir. Bu uygulama ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve de onların yakınlarına fiziki koşulları daha iyi olan mekanlarda, daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Yine bu uygulama ile hiç bir bebeğimizi ya da çocuğumuzu yatak sıkıntısı nedeniyle başka illere sevk etmemeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.


Haber: //www.rizeninsesi.net


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209