Otizm İçin Renkli Eller

Yüzlerce otistik çocuk ve aileleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, hem otizm konusunda farkındalık yaratmak hem de sağlıklı aile bireylerini otizm hakkında bilgilendirmek için el boyayacak. Çocuklara Başkan Aydın da ellerini boyayarak destek verecek.

Otizm İçin Renkli Eller

 8 Mart 8 Kadın projesi ile Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Ezgi Mola, Burcu Esmersoy gibi birçok ünlü kadını bir araya getirerek kadına şiddete dikkat çeken Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), bu kez de Türkiye’deki yaklaşık 450 bin otizm hastası ve ailesinin sözcülüğünü üstlendi.

Birleşmiş Milletler, 2 Nisan’ı, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü”ilan etti.
5 yıldır Zeytinburnu’ndaki 0-3 yaş aralığındaki binlerce bebeği takip altında tutan ve erken teşhis ile yüzlerce bebeğin kalıcı hastalıklardan kurtulmasını sağlayan AKDEM çalışanları ve merkezde ücretsiz tedavi gören yüzlerce otistik çocuk, sağlıklı bireylerin ellerini boyayarak otizme dikkat çekecek. 

Amaç, otistik oldukları için aileleri tarafından toplum içine çıkarılmayan yüz binlerce otistik çocuğun toplum içine çıkarılmasını sağlamak. Çocuklara Başkan Murat Aydın da ellerini boyayarak destek verecek.

Bunları Biliyor musunuz?

Otizm Platformu tarafından hazırlanan bildirgeye göre: 
Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur. Türkiye'de yaklaşık 450 bin otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan yaklaşık 125 bini 0-14 yaş grubunda ve sadece bin tanesi özel alt sınıflarda, bin tanesi kaynaştırma eğitiminde yer alıyor. Diğerleri ise evlerinde bekliyor.

125 bin otizmli çocuk için en az 2 bin otizm konusunda uzmanlaşmış özel eğitim öğretmenine, bin 500 dil ve konuşma bozuklukları uzmanına, bin 500 uğraşı terapistine, daha sonra bu çocuklarımızın hem korumalı iş ortamlarına yerleştirilmeleri hem de grup evlerinde bağımsız yaşamalarını sağlayacak en az 3 bin sosyal hizmet uzmanına ihtiyaç var.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209