Okul sütü kutusu belli oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği okul sütü projesinin yeni öğretim yılındaki kutusu belli oldu.

Okul sütü kutusu belli oldu
 İHA - 2012-2013 "Okul Sütü Programı" çerçevesinde dağıtılacak okul sütü kutusunun bir yüzünde 'Biz geleceğiz, gelecek bizim' ve 'Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt içelim' sloganları yer alıyor. Kutunun diğer yüzünde EXPO 2016 Antalya ile İzmir'in aday olduğu EXPO 2020'nin logoları bulunuyor.

Kutunun yan yüzünde sütün enerji ve besin öğeleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Ulusal süt Konseyinin logosu bulunuyor. Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ALO Gıda Hattı 174 ile Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ALO 184'ün amblemlerine yer veriliyor. Diğer yan yüzde ise sütün tüketimi ile ilgili bilgilendirici şu uyarılar bulunuyor:

-Süte alerjisi olanlar öğretmenine haber vermelidir.

-Kutuyu açtıktan sonra 30 dakika içinde süt tüketilmelidir.

-Bombeli ve tahrip olmuş kutulardaki süt içilmemelidir.

-Kutular serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir.

- Son tüketim tarihi ve parti ve parti no ambalaj üzerindedir ve bu tarihten önce tüketilmelidir.

İkinci yarıyılın başladığı 11 Şubat 2013 tarihinde başlayacak okul sütü projesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi boyunca devam edecek. Program kapsamında özel okullar dahil, 30 bin 752 okulda 6 milyon 171 bin 692 anasınıfı ve ilkokul öğrencisinin tamamına, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün süreyle 200 ml UHT süt dağıtılacak.

Türkiye

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209