Milli Eğitim Bakanı Milli Eğitimi eleştirdi!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim müfredatlarımız, ders programlarımız maalesef bilgi yüklemeye yönelik

Milli Eğitim Bakanı Milli Eğitimi eleştirdi!
 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim müfredatlarımız, ders programlarımız maalesef bilgi yüklemeye yönelik. Biz hala pek çok dersimizde ya pek çok kademede ilkokulda da, ortaokulda da, lisede de hala çocuklara bilgi yüklemeye çalışıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim müfredatlarımız, ders programlarımız maalesef bilgi yüklemeye yönelik. Biz hala pek çok dersimizde ya pek çok kademede ilkokulda da, ortaokulda da, lisede de hala çocuklara bilgi yüklemeye çalışıyoruz." dedi.

Özel bir televizyon programının konuğu olan Bakan Avcı, bilgi yüklemenin 20. yüzyılda anlaşılabilir bir şey olduğunu belirterek,"Okul bilgi edinmenin tek mekanıydı, yani insanlar bilgi edinmek için okula geliyorlardı. Şimdi bilgi edinme imkânlarımız iletişim teknolojileri, enformasyon teknolojileri sayesinde o kadar genişledi ki bilgi edinmenin tek kaynağı okul olmaktan çıktı. O zaman hala sanki her şey okulda öğrenilecekmiş gibi davranmaktan vazgeçip çocuklarımıza doğru bilgiye nasıl çabuk ve doğru şekilde ulaşabileceklerini öğretmemiz gerekiyor. Yani öğrenmeyi öğretmemiz gerekiyor. Halbuki biz hala pek çok dersimizde ya pek çok kademede ilkokulda da, ortaokulda da, lisede de hala çocuklara bilgi yüklemeye çalışıyoruz." dedi.

"Öğrencilere neyi, nasıl, nerede, en güzel şekilde öğrenebileceklerini öğretmeliyiz, öğrenme zevkini öğretmeliyiz, öğretme zevkini aşılamalıyız." diyen Avcı, fizik dersinde sanki bütün çocuklara fizikçi olacakmış gibi, kimya derslerinde aynı çocuklara sanki ileride kimyager olacakmış, coğrafya dersinde coğrafyacı olacakmış gibi, jeolog olacakmış gibi yüklenildiğini dile getirdi. Avcı, "Gerek yok. Coğrafyayı sevdirelim, fiziği sevdirelim, kimyanın ne olduğunu öğretelim. Kimyanın zevki tadı nedir, kimya bilmenin zevkini aşılamamız gerekiyor. 4+4+4 ile dedik ki, çocukların önünde farklı kulvarlar açalım, seçimlik dersler oluşturalım ve çocuklarımız ilgilerine göre, becerilerine göre, yeteneklerine göre farklı dersleri seçme imkânı sağlayalım. Böylece biz eğitimde, özellikle ilkokuldan sonra ortaokulda, lise de çocukların eğilimlerini, yeteneklerini bunu ne kadar önce keşfedersek öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve ailelerimiz çocuklarının hangi alanlara özel ilgi gösterdiğini, hangi alanlarda ciddi bir beceri potansiyeli gördüğünü ne kadar erken tanırlarsa, ne kadar erken keşfederlerse biz o çocuklarımızı o kadar daha çabuk gerçekten zevk duyacakları, gerçekten severek yapacakları mesleklere doğru yönlendirmeye başlarız." diye konuştu.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209