MELEK BEBEK EMİN ELLERDE

Hormon bozukluğu sebebiyle 9 ayda 15 kiloya ulaşan kızı Melek’i tedavi ettirebilmek için hastane hastane dolaşan anne Şerife Çoban’ın imdadına, Esenler Belediyesi yetişti.

MELEK BEBEK EMİN ELLERDE
HABERİN GALERİSİ
MELEK BEBEK EMİN ELLERDE

MELEK BEBEK EMİN ELLERDE

 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde oturan Çoban ailesinin ikinci çocuğu Melek, hormon bozukluğu sebebiyle dokuz ayda 15 kiloya ulaştı. 3 yıllık evli 20 yaşındaki Şerife Çoban, ikinci bebeği Melek’i yaklaşık 9 ay önce 2 kilo 800 gram olarak dünyaya getirdi. İlk çocuğu Furkan’ın aksine Melek bebek, ikinci aydan itibaren aşırı kilo almaya başladı. Bebeklerindeki bu olumsuz gelişme üzerine doktora başvuran ve  bebeklerinin “obez” olduğunu öğrenir öğrenmez hastane hastane dolaşmaya başlayan genç çift, maddi imkânlarının kısıtlı ve baba Tuncay Çoban’ın işsiz olması sebebiyle bir türlü tedaviye başlayamadı.

4 FAZLA PARMAĞI VAR

9. ayda olması gereken kilonun yaklaşık iki katına ulaşan minik Melek’te obezitenin dışında parmaklarında da fazlalıklar var. Sağ elinde 6, sağ ayağında üçü birleşik şekilde 7 ve sol ayağında 6 parmağı bulunuyor.  Biçare anne Şerife Çoban’ın, anne sütünden başka bir şey yiyip içmeyen kızının her geçen gün kilo alması ve olumsuz bir seyre girmesi sebebiyle, “Kızımın göz göre göre ölüme gitmesine gönlüm razı olmuyor. Hayırseverlerin yardımını bekliyorum” şeklindeki yardım talebine, Esenler Belediyesi ile Avicanne Kartal Umut Hastanesi olumlu cevap verdi. Özel bir televizyon kanalında minik Melek ve annesi Şerife’nin dram haberini izleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu hemen ilgili birim müdürlerine Çoban ailesinin bulunup yardımcı olunması talimatını verdi. Bunun üzerine harekete geçen Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, aileye ulaşarak minik Melek bebeğin İstanbul’a getirilmesini sağladı.

ARTIK KONTROL ALTINDA

Melek Çoban, Avicanne Kartal Umut Hastanesi’ne götürülerek başhekim, ortopedi ve çocuk doktoru tarafından büyük bir titizlikle muayene edildi. Acil müdahale edilecek bir durum görmediklerini belirten doktorlar, Melek bebeğin bundan sonra sürekli olarak kontrol altında tutulacağını ve belli aralıklarla müdahalelerde bulunacaklarını kaydettiler. Doktorlar, gerek aşırı kilo alması, gerekse fazla parmakları ile ilgili korkulacak bir durum olmadığını belirterek, “İnşallah kontrolümüz altında Melek bebek sağlığına kavuşacak. Melek bebek sağlığına kavuşana kadar hastanemizin kontrolü altında olacak” dediler. Ayrıca Melek bebeğin fazla parmaklarının şu anda alınmasının risk oluşturacağı için ilerleyen süreçlerde operasyonla alınabileceği ve bütün masrafların hastane tarafından karşılanacağı müjdesi de aileye verildi.

DÜNYALAR BENİM OLDU

Bebeğinin kalbinin de delik olduğunu belirten anne Şerife Çoban, "Şu anda kalbiyle ilgili bir sıkıntı yok. Ancak doktorlar  bizi sürekli olarak kontrol altında tutacaklarını söylediler. Kızımın tüm sıkıntılarından kurtulması için uğraşıyorum” dedi.

“Esenler Belediyesi’nden yardım için telefon aldığımda dünyalar benim oldu” diyen anne Şerife Çoban, doktorların muayenesinden sonra moralinin düzeldiğini belirtti ve, “Bu tedavinin başlamasına vesile olan Esenler Belediyesi’ne ve Avicanne Kartal Umut Hastanesi yetkilerine teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kimseye çaresizlik vermesin” şeklinde konuştu. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209