Bayrampaşa Pedagog

Bayrampaşa Pedagog Çocuk ve Ergen Danışmanlığı; büyüme sürecinde olan bireyin yaşadığı davranışsal, zihinsel, duygusal, sosyal sorunlara yönelik verilen danışmanlık hizmetidir. Bayrampaşa Bir Aile Danışmanlık olarak; etik değerlere bağlı uzman kadromuz ile güvenilir ve en doğru sonuçlar için hizmetinizdeyiz.

Bayrampaşa Pedagog
Bayrampaşa Bir Aile Danışma Merkezi Pedegog
 
Çocuk ve Ergen Danışmanlığı; büyüme sürecinde olan bireyin yaşadığı davranışsal, zihinsel, duygusal, sosyal sorunlara yönelik verilen danışmanlık hizmetidir.

 Çocukluk ve ergenlik dönemi gelişim ve değişimin hızla devam ettiği dönemdir. Bu dönemlerde baş gösteren sorunlara erken zamanda müdahale gelişimin sürekliliği açısından oldukça önemlidir.

Çocukta ya da ergende ortaya çıkmış problemlere yönelik yapılan danışmalık sürecinde ebeveynlerle işbirliği yapılarak ebeveynlerin de bilinçlenmelerine yönelik katkı sunulur.

Çocuk ve ergen danışmanlığında okul ve öğrenme sorunları* – davranış ve uyum sorunları** ile ilgili danışmanlık alınabilir.

PEDAGOJİ NEDİR?
İnceleme alanı çocuklar olan; çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimleri için araştırma yapan bilim dalına pedagoji denir. Pedagoji alanında uzmanlaşmış kişilere ise pedagog denir. Pedagogların tam olarak ne iş yaptığını, ne demek olduğunu ise bir alt başlıkta daha detaylı inceleyelim.
PEDAGOG NEDİR?
Pedagog, çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara denir.
Bununla birlikte; sadece psikolojik problemler karşısında değil; fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan doğru çocuk yetiştirme adına da rehberlik yaparlar.


ÇOCUĞUM İÇİN HANGİ DURUMLARDA PEDAGOG DESTEĞİ ALMALIYIM?
• Çocuğun yalan söylemesi
• Çocuğun paylaşmayı bir türlü öğrenemiyor olması
• Kardeşleriyle kavga etmesi
• Oyun veya teknoloji bağımlılığı
• Çocukta inatçılık
• Beslenme alışkanlıkları
• Çocuğun eğitimsel problemleri
• Uyku alışkanlığı kazanamama
• Yemek yememe
• Uyum problemleri (uyumsuzluk)
• Bağlanma problemi
• Tuvalet eğitimi ve benzeri durumlarda pedagog desteğine başvurabilirsiniz.
Yukarıdaki maddeler, çocuk gelişimi konusunda işin uzmanı bir pedagogdan alabileceğiniz desteklerden sadece bir kısmıdır.
Herhangi bir aksaklık karşısında pedagog yardımı almayı tercih ettiğimiz gibi ortada hiçbir aksaklık yokken de pedagog danışmanlığı almayı tercih edebiliriz. Yani, -ileride bir gün- çocuk psikoloğu veya çocuk psikiyatristine ihtiyaç duymamak için, ailemize ve çocuğumuza danışmanlık yapacak uzman pedagoglardan destek almak istememiz de oldukça normaldir.
UNUTMAYIN: Pedagoglar, ebeveynlerin göremediği (ya da normal karşıladığı) detayları görerek çocukta bir problem olabileceğini önceden fark edebilir; bununla ilgili çeşitli testler de yapabilirler. Örneğin, çocuklarda dikkat problemleri genellikle okula başladıklarında açığa çıkar. Eğer bir pedagogdan danışmanlık/rehberlik hizmeti alıyorsanız dikkat problemleri gibi çocuklarda sıklıkla görülebilen problemlerin erken teşhis edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu da pedagogların önemini bir kez daha hatırlatan önemli bir ayrıntıdır.
PEDAGOGLAR TAM OLARAK HANGİ ALANLARDA HİZMET VERİRLER?
1- Eğitim: Okullarda eğitim süreçlerinin daha verimli olması için çalışmalar yürütürler. Eğitim konularında, materyallerinde veya genel olarak süreçte bir hata varsa düzeltilmesini önerirler. Bunlarla birlikte çocukların okulla ilgili problemlerine (uyumsuzluk, başarısızlık, isteksizlik, disiplin suçları) çözüm arayıp, rehberlik yaparlar.
2- Zeka seviyelerinden kaynaklı uyum: Üstün zeka veya zeka geriliği gibi az rastlanır durumlarda çocukların uyum problemlerini inceler, araştırır, çözüm üretmeye çalışırlar.
3- Öğrenme problemleri: Çocuklarda dikkat eksikliği gibi öğrenmeye engel oluşturabilecek problemlerin üstesinden gelmek için çalışmalar yürütürler.
4- Aile danışmanlığı: Ebeveyn-çocuk ilişkilerinde rehberlik yaparlar.
5- Terbiye ve eğitim: Çocukları olumlu davranışlara sevk etme, hayata hazırlama ve olumsuz davranışlardan uzaklaştırma gibi sorumlulukları vardır.
6- Bilirkişi: Resmi kurumlarda alınan kararlara etki etme, rapor hazırlama gibi sorumlulukları vardır.

 Okul ve Öğrenme Sorunları :

Öğrenme güçlüğü

 Okula hazırlık ve uyum süreci

 Akademik başarısızlık

 Ders çalışma güçlüğü

 Dikkat eksikliği ve aşırı hareketlilik

Sınav ve performans kaygısı

 Meslek seçimi ve kariyer gelişimi

 Davranış Ve Uyum Sorunları :

İnatçılık

Bağımlılık (Oyun, internet vb.)

Alt ıslatma

Tırnak Yeme

Parmak emme

Özgüven eksikliği

Dışkı kaçırma

Kaygı ve korkular

Uyku ve Yeme Problemleri

İçe kapanıklık

Öfke kontrol problemi        

Şiddet ve saldırganlık

Yalan söyleme

Tikler

Tuvalet eğitimi

Saç koparma

Cinsiyete uygun hareket edememe

Seçici konuşmazlık

Sosyalleşme sorunları ve sosyal beceri geliştirme

Çekingenlik ve utangaçlık

Kurallara Karşı Gelme

Kimlik gelişimiyle ilgili sorunlar

Depresyon

Mutsuzluk

Takıntılar

Fobiler

Sosyal Fobi

Panik Bozukluk

Boşanmaya Hazırlık ve Uyum

Evlat edinme süreci

Ailede ölüm ve yas

Travma

Aile ilişkilerinde sıkıntılar

Kardeş ilişkileri, kardeş kıskançlığı

İletişim sorunları

Akran ilişkilerinde sorunlar

Çocuk ve Ergen Danışmanlık Seansları nasıl yapılır?

Seansların ilk aşaması ön görüşmedir. Danışmanlık için başvuruda bulunmuş aileyle ön görüşme yapılır. Kurumumuzda  görüşmeler randevuludur. Görüşme yaklaşık 60 dakika sürer. 

Randevu erteleme veya iptal etme!

Randevu verilmiş bir seansı ertelemek veya iptal etmek için bize en geç bir gün öncesinde haber verilmesi çok önemlidir. Bu sayede sırada bekleyen danışanlarımıza o saate randevu verebiliriz. Randevunuza geç kaldığınız durumda, diğer danışanlarımızın randevularını aksatmamak için size ayrılan süreyi uzatmamız mümkün değildir.

Bayrampaşa Bir Aile Danışmanlık olarak; etik değerlere bağlı uzman kadromuz ile güvenilir ve en doğru sonuçlar için hizmetinizdeyiz.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209