Ak Parti Fatih İlçe “Kan Bağışı” kampanyası düzenledi.

İstanbul Kızılay Şube Başkanlığı tarafından başlatılan "Bir Ünite Kan, Bir Can”, “Kan Bağışı Hayat Kurtarır" kampanyasına Gümrük ve Ticaret Bakan Hayati Yazıcı ve Fatih AK Parti İlçe Teşkilatından destek.

Ak Parti Fatih İlçe “Kan Bağışı” kampanyası düzenledi.
 Fatih AK Parti İlçesi Halkla İlişkiler biriminin organize ettiği kan bağışı kampanyasına Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Fatih Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hamdı Görk, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhamı Yıldırım, Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri, Fatih Belediyesi Meclis üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bakan yazıcı ve İlçe Başkanı Ahmet Hamdı Görk ile beraberindeki heyet Eminönü Yeni Camiinde kıldığı Cuma namazının ardından Mısır Çarşısı Esnafını ziyaret ederek bir süre esnafla sohbet edip vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Daha sonra Eminönü Yeni Camii önünde kurulan çadıra gelen Bakan Yazıcı, yetkililerle bir süre sohbet etti. Ardından etkinlikle ilgili bilgi veren Yazıcı, “Bu önemli bir etkinlik biliyorsunuz. Kızılay çok eski bir STK ve gerçekten kamu yararına çalışan bir dernek. Özellikle Kızılay’ın son yıllarda yeni yapısıyla birlikte büyük ölçüde saygınlık kazandı ve bu saygınlığıyla paralel olarak insanlarımızın Kızılay aracılığıyla muhtaç olan insanlara yardımlarında önemli ölçüde artış var” dedi.

Yazıcı, “Türkiye’de nerde bir felaket olursa orada Kızılay var. Yine dünya coğrafyasının neresinde bir olay varsa, var olanlar arasında yine Kızılay en önde var. Kan bağışlamak çok güzel bir şey. Bağışlanan kanlar bir yerde toplanır ve ihtiyaç olan vatandaşlarımıza verilir. İhtiyacı olan insanlarımıza sen hangi kanı istiyorsun diye sorulmaz, kan bağışında bulunanda ben şunun için yapıyorum demez. Dolayısıyla insanlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksiniz insan odaklı bir faaliyet. Üstelik kan bağışlamanın kan bağışlayana da bir faydası var. Kan hücreleri yenilenir, bir taraftan da bu yenilemeyi yaparken verdiği kanla da muhtemeldir ki bir insanın hayatını kurtarmasına vesile olur” şeklinde konuştu.

Kampanyayı gerçekleştiren görevlilere teşekkür eden Yazıcı, “Bu önemli etkinliği burada gerçekleştiren Fatih teşkilatımıza, ilçe başkanımız Sayın Ahmet Hamdi Görk başta olmak üzere tabi ki bu etkinliğin organizesinde teşkilatımızla birlikte olan ve Kızılay İstanbul Şube başkanı Sayın İlhamı Yıldırım beye ve Eminönü şube başkanına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ''Bir Ünite Kan, Bir Can'' kampanyası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe kan bağışı yaptı ve vatandaşları kan vermeye davet etti.

Bakan Yazıcı’nın alandan ayrılmasının ardından kan bağışı kampanyası akşama kadar devam etti vatandaşların yoğun ilgisi Kızılay yetkililerini memnun etti.





SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209