1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı Wow Otel’de Başladı

Türkiye’den mezun olmuş, yabancı hekim, eczacı ve diğer Sağlık meslek mensuplarını her yıl bir araya getirecek 1. Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı, İstanbul WOW Otel’de başladı.

1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı Wow Otel’de Başladı

 1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı Wow Otel’de Başladı

 Türkiye’den mezun olmuş, yabancı hekim, eczacı ve diğer Sağlık meslek mensuplarını her yıl bir araya getirecek 1. Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı, İstanbul WOW Otel’de başladı.

Başta Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve katkıları ile gerçekleşen kurultay TÜMSİAD tarafından organize ediliyor.

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, Sudan Sağlık Bakanı İdris Ebu Garda, Yemen Sağlık Bakanı Ahmet Kasımn El Arsi, Türkiye’den mezun olmuş yüzlerce doktor, sağlık çalışanları ve sağlık sektörü aktörünün katıldığı Kurultay, Türkiye’nin sağlıktaki gücünü global bir aktör olma ekseninde fırsatlar köprüsü oluşturuyor. 

Kurultay’ın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD’ın vizyoner çalışmaları ve farklı sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemiz için en önemli katma değerleri üreten sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirterek, “Türkiye son on yılda sağlık alanında dünyanın takdir ettiği önemli başarılara imza atmıştır. Bu gelişmeler sayesinde Türkiye; sağlık eğitiminde, sağlık turizminde ve her türlü sağlık hizmet sunumunda bölgesel cazibe merkezine dönüşmüştür. Bu dönemde tüm dünya ülkelerinden Türkiye’de eğitim almak isteyen yabancı taleplerinde de büyük artışlar olmuştur. Bugüne kadar Türkiye’de sağlık eğitimi almış, Türkiye mezunu yabancı hekim sayısı 3.500 kadardır. Halen eğitimini sürdürenlerle bu rakam yıldan yıla artmaktadır.Türkiye’nin en yaygın yurt içi ve yurt dışı örgütlenmiş sivil toplum kuruluşu olan TÜMSİAD olarak Hükümetimizin sağlık alanında gösterdiği başarılara, ekonomiye katma değer sağlayacak bir organizasyonun sorumluluğunu üstlenmek suretiyle katkı vermek istiyoruz.Türkiye’den mezun olmuş yabancı hekim ve diğer sağlık meslek mensuplarının Türkiye için birer gönüllü sağlık elçisi olacağı düşüncesiyle, bu kişileri her yıl, bir ana tema etrafında Türkiye’de buluşturmayı planladığımız kurultayımızın ülkemiz ekonomisi için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 

Sağlık Kurultayı’nın binlerce gönüllü sağlık elçisinin ülkemizin misafirperverliği ile kaynaşmasını ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunması imkanını sağlayacağını belirten Dr. Sert, “Türkiye ile sağlık alanında önemli işbirliklerinin ilk adımları atılacaktır. Türkiye mezunu yabancı sağlık meslek mensuplarının her yıl düzenlenecek etkinliklerle ülkemizle olan bağlarının daha da güçlendirmesini amaçlayan bu Kurultayla; Sağlık Turizmi hedeflerimizin daha hızlı yakalanması ve Sağlık Sektörünün Türk Ekonomisinin lokomotifi olması yolunda önemli mesafeler alınacaktır. l. Uluslararası Sağlıkta Türkiye Mezunları Kurultayı’nda dünyanın her tarafından gönüllü sağlık elçilerimizi Türkiye’de buluşturacak olmanın mutluluğu ile sektör temsilcilerini aramızda görmekten memnunuz. Türkiye, büyüyor, gelişiyor. 2023 vizyonunda tüm sektörlerle birlikte 500 milyar dolarlık ihracat katma değerini oluşturmak için çalışıyor” diye konuştu. 

Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, Sudan Sağlık Bakanı İdris Ebu Garda, Yemen Sağlık Bakanı Ahmet Kasım El Arsi de yaptıkları konuşmalarda Türkiye’nin sağlık sektöründe bulunduğu noktanın gerçekten imrendirici boyutta olduğunu vurgulayarak, “Bu noktada ortak projeler geliştirme, sağlık turizminde köprüler kurma organizasyonlarını birlikte gerçekleştirebiliriz. Türkiye’nin teknik ve bilgi desteği bizim için çok önemli” mesajları verildi.

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise dünyada sınırların kalktığı bir dönemde yapılacak tüm işlerin, ele alınacak tüm sektörlerin bu çerçevede ve global olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Özellikle sağlık hizmeti alma ve verme noktasında dünya ile entegre politikalar üretmek ve uygulamak zorundayız. Sağlık sektöründe en iyi hizmeti üretmek, bunu pazarlamak ve uzak-yakın tüm coğrafyalara bu hizmeti sunmak durumundayız. Sağlam bir mekanizma, yetişmiş iş gücü ve kaliteli bilgiyi her tarafa sunmak bizim görevimiz. Çünkü bilgi sevgi gibidir, paylaştıkça çoğalır. Medeniyetler arası köprüler kurmak, bunu en güzel şekilde aktarmak bizim temel sorumluluğumuz ve felsefemiz olmalı. Çünkü bizler aynı gökyüzünün renkleri ve desenleriyiz. Birbirimize yardımcı olmak, birbirimize sağlık alanında katkılar vermek birincil görevimiz: Sağlık eğitiminden sağlık turizmine sağlık sunma noktasında bölgesel cazibe merkezi olduk. Bugün Kuzey Afrika’daki bir çok ülkede, Bosna Hersek’te, Afganistan’da sağlık projeleri yürütüyoruz. Moğolistan’da, Kazakistan’da sağlık eğitimleri veriyoruz. Amacımız ve hedefimiz sağlık nosyonunu küresel vizyona taşımaktır” dedi.

 Şu anda Türkiye’de dünyanın farklı coğrafyalarından gelen yüzlerce öğrencinin sağlık eğitimi aldıklarını, bunların gönüllü sağlık elçileri olarak Türkiye’nin küresel vizyonuna katkılar sunabilecekleri bir projeksiyonu geliştirmemiz gerektiğini belirten Müezzinoğlu, “Türkiye sağlık Mezunları kurultayının birincisini düzenleyerek, bu misyonu bir anlamda başlatmış oluyoruz. Bu kurultayla sağlık elçilerimizin birbirlerinden karşılıklı işbirliği, tecrübe paylaşımı sağlayacağı bir vizyon ortaya konulacaktır. Ülkemiz bu tür girişimlerle ve organizasyonlarla sağlık turizminde gözde ülkeler arasında yerini alacaktır. Bu kurultayla aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerle birikimlerimizi paylaşma imkanı bulacağız” açıklamasını yaptı.

 Kurultay’da yabancı öğrenciler, katılımcılara mini bir müzik ziyafeti verdi. Daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, farklı ülkelerden seçilen en yaşlı dört sağlık çalışanına plaket takdim etti.

 İki gün boyunca sürecek olan program, farklı etkinliklerle, konferanslarla ve seminerlerle devam edecek. 


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209