Zona Ukrayna'da yakalandı

Türkiye'de Çeçenlere yönelik cinayetler sebebiyle yargılanıp serbest bırakılan Zona, Ukrayna'da hırsızlık ve gasp için çete kurduğu gerekçesiyle yakalandı

Zona Ukrayna'da yakalandı
 Türkiye'de Çeçen komutan Musa Ali Osaev'i öldürmek suçlamasıyla tutuklanıp yargılanan Zona kod adlı Temur Makhauri, serbest bırakıldıktan sonra gittiği Ukrayna'da "hırsızlık ve gasp çetesi" kurmak ve yönetmek suçlamasıyla gözaltına alındı.

Ukrayna polisinin düzenlediği operasyonda Gürcistan plakalı lüks bir otomobil içerisinde yakalanan Zona'nın üzerinde Glock ve Stechkin marka iki silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. 

Ukrayna polisine "Ukrayna'da Rus Ordusuna karşı savaşan Çeçen Birliği" isimli resmi olmayan bir kimlik kartı gösteren Zona'nın bu belgesinin üzerinde görevi olarak "sorgulayıcı" yazıyor.

Doğu bölgeleri Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'da devlet ve halk, Ruslara karşı savaşmış olan Çeçenlere sempati ile bakıyor. Bazı yasadışı işler yapan kişilerin Çeçenlerin isimlerini kullanarak yaptıkları yasadışı işleri kamufle etmeleri tepkiyle karşılanıyor.

Çeçen cinayetleri zanlısı olarak yargılanmıştı

Zona, daha önce Türkiye'de Çeçen komutan Ali Musa Osaev'i öldürmek suçlamasıyla Atatürk Havalimanı'ndan ayrılırken düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınmış ve yargılanmıştı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl süren dava sonunda, cinayet anına ait görüntü kaydı olmasına rağmen beraat etmişti.

Mahkeme'nin video kaydını incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na göndermeme yönüde karar alması müşteki avukatları tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Zona'nın beraati hakkında talepte bulunan Savcı Mehmet Bakır Özkan ve Hakim Hasan Teke 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ Örgütü üyesi oldukları iddiasıyla açığa alınmışlardı.

Rus ajanlarla görüşme kaydı MİT tarafından tesbit edilmişti

Türkiye'ye kısa bir süre içerisinde 65 defa ve Ruslan Papaskiri, Temur Makhauri, Ali Dubaev gibi çok çeşitli isimlere düzenlenmiş pasaportlarla giriş-çıkış yapan Zona'nın İstanbul'da Çeçenlerin önde gelen liderlerine yönelik suikastler konusunda Rus Gizli Servisi (FSB) yetkilisi Bashir Kushtov ile yaptığı görüşmeler ve para alış-verişi kamera ile tesbit edilmişti.

Zona'ya Ukraynada Operasyon:

https://www.youtube.com/watch?v=31_DZTU_nYo

Zona Rus İstihbaratı ile Pazarlık Yaparken:

https://www.youtube.com/watch?v=938uu-p6-yo













KAYNAK:
Kafkasya Haber Ajansı


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209