Yunanistan'dan Türkiye'ye sondaj tepkisi

Yunanstan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, TPAO'nun KKTC'deki sondaj çalışmalarını "Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden bir girişimi" olarak niteledi.

Yunanistan'dan Türkiye'ye sondaj tepkisi
İLİŞKİLİ HABERLER

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gregory Delavekouras, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) sondaja başlamasının, "Türkiye'nin, Kıbrıs'ın egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne her devletin saygı göstermesini isteyen BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden bir girişim" olduğunu ileri sürdü.

Delavekouras, TPAO'nun Türkyurdu-1 Arama Kuyusu'nda petrol ve sondaj aramasına başlamasıyla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine, yazılı bir açıklama yaptı.

Sözcü, açıklamasında, TPAO'nun KKTC'de sondaj çalışmalarına başlamasının, "Türkiye'nin, Kıbrıs'ın egemenlik bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne her devletin saygı göstermesini isteyen BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden bir girişim" olduğunu iddia etti.

Bu girişimin, "Kıbrıs meselesinin öncelikle uluslararası istila ve işgal sorunu olduğunu" vurguladığını öne süren Delavekouras, Türkiye'den Kıbrıs meselesi için müzakere çabaları çerçevesinde karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunmasında yardımcı olmasını istediklerini ifade etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209