Yunanistan için felaket uyarısı!

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble,bankacılık sistemi kurtarılmazsa Yunanistan'ın bir felaketle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Yunanistan için felaket uyarısı!

Schaeuble, Avrupa Üniversitesi Enstitüsünde (EUI) yaptığı konuşmada, Özel Sektör Katılımı (PSI) olarak bilinen tahvil takası anlaşmasına değindi ve ''Yunanistan'ın finansal sistemini kurtarmayı başaramazsak, bu Yunan halkı için felaket olabilir'' dedi.

Yunanistan konusunda sert olmakla eleştirilen Schaeuble, krizle 2008 yılında burun buruna gelindiğini hatırlatarak, söz konusu dönemde bazı şeyleri ele almasalardı belki kendilerinin de aynı durumla karşı karşıya kalabileceğine dikkati çekti.

Schaeuble, Yunanistan'ın ortak para birimine katılmakla kötü bir karar almış olabileceğinin düşünülebileceğine, ancak bunun Yunanistan'ın seçimi olduğuna ve birliğe katılımın ülkenin faiz oranlarında düşüş sağladığına işaret ederek, herkesin, Yunanistan ve Yunan halkının problemlerinin asıl nedeninin dışardan değil Yunanistan'dan kaynaklandığına inandığını vurguladı.

Avro Bölgesi maliye bakanları önceki hafta, Yunanistan'a 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketine yeşil ışık yakmıştı.

Özel banka ve finans kuruluşları, ikinci kurtarma paketinin ön şartı olan borç indiriminde Atina yönetimiyle tahvil takas anlaşmasına varmıştı.

Yunanistan'ın bankalarla tahvil takasını bugün tamamlaması, yarın sabah TSİ 08.00'da sonuçları açıklaması bekleniyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209