Yemen'de muhalifler Cuma gösterilerinde

Yemen'in başkenti Sana'da binlerce muhalif Cuma gösterilerinde toplandı. Protestolarda Cumhurbaşkanı Hadi'ye halkın iradesi hatırlatıldı.

Yemen'de muhalifler Cuma gösterilerinde

Protestocular Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye halkın iradesini hatırlatırken, iki yıllık geçiş sürecinde yapılacak reformlarda halkın isteklerinin göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Muhalifler, Cuma namazı öncesi slogan atarak, değişim meydanından Sittin Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Gösteriler sırasında yapılan konuşmalar ve Cuma hutbesinde Hadi'nin seçimlerden sonra kayda değer herhangi bir değişime gidemediği savunuldu.

Salih'in akrabası generaller

Gösterilerin ana teması, devam eden ekonomik kriz, işsizlik ve hayat pahalılığı olurken, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in akrabası generallerin görevlerinden alınması olumlu karşılandı. Son olarak Salih'in yeğeni General Tarık Salih de görevinden alınırken, Hadi'nin en büyük seçim vaadi olan askeri alanlardaki reformlar muhaliflerce desteklenmeye devam ediyor.

Tarık Salih "elit komando birliği" adı verilen birliği yönetirken, daha önce de birçok birlikte yeni düzenlemelere gidilmiş ve başkent Sana'nın korumasını üstelenen, yalnızca Hadi'ye bağlı olan yeni birlikler kurulmuştu.

Sana'da El Kaide alarmı

Öte yandan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, terör örgütü El Kaide'nin başkent Sana'da kanlı bir eyleme hazırlandığı ve emniyet güçlerinin alarm seviyesinin yükseltildiği bildirildi.

Güney bölgelerde sık sık askeri birimleri hedef alan örgüt bir yıldır Abyan ve çevresinde yüzlerce askeri öldürmüş ve kırsal kesimlerde sık sık kontrolü ele almıştı.

Örgütün büyük şehirlerdeki ilk eylemi geçtiğimiz ay Taiz kentinde Amerikalı bir öğretmenin öldürülmesiyle gerçekleşmişti.

Yetkililer özellikle Sana'daki yabancı uyruklu kişilerin hedef alınabileceğinden endişe ediyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209