Venezuela'da cezaevi isyanı: 20'den fazla ölü

Venezuela'da bir cezaevinde iki mahkum grubu arasında çıkan çatışmada 20'den fazla kişinin öldüğü bildirildi.

Venezuela'da cezaevi isyanı: 20'den fazla ölü

CARACAS - Cezaevleri Bakanı İris Varela, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, şiddetin dün başkent Caracas'ın güneyindeki Yare Cezaevi'nde başladığını söyledi.

Çatışmada 20'den fazla kişinin öldüğünü ancak kesin ölü sayısı ile isyanın nasıl başladığı hakkında net bilgi veremediğini vurgulayan Varela, cezaevinde durumun bugün kontrol altında olduğunu kaydetti.

Venezuela cezaevlerindeki insan hakları uygulamalarını takip eden eylemci Carlos Nieto ise bir mahkum yakının kendisine, çatışmaların ailelerin mahkum yakınlarını ziyaret ettiği sırada başladığını söylediğini belirtti.

Çatışmanın 4 saat sürdüğünü ifade eden Nieto, isyanın, cezaevlerinde mahkumların silah edinmesi sorununun bir türlü çözülemediğini gösterdiğini bildirdi. Nieto, kısa süre önce Merida eyaletinde yine kanlı bir cezaevi isyanının patlak verdiğine de dikkati çekti.

Venezuela Cezaevleri Gözlem Merkezi adlı izleme grubu, ülkede geçen yıl 560 mahkumun öldürüldüğünü, bu yılın ilk yarısında da cezaevlerindeki şiddetin arttığını, 2012'nin ilk 6 ayında 304 mahkumun öldürüldüğünü duyurdu.

Venezuela'da halen yaklaşık 12 bin mahkum kapasiteli 33 hapishane olduğu bildirilmesine rağmen, yetkililer bu cezaevlerinde toplam 47 bin kişinin bulunduğuna dikkati çekiyor. (aa)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209