Ürdün Başbakanından istifa açıklaması

Ankara'daki temasları sonrasında açıklamalarda bulunan Ürdün Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni, görevinden istifa ettiğini ilk kez açıkladı.

Ürdün Başbakanından istifa açıklaması

 Ankara'da temaslarının ardından İstanbul'a gitmeden önce otelinden ayrılırken istifa ettiğine ilişkin haberleri AA'ya değerlendiren Ürdün Başbakanı el-Hasavni şunları kaydetti:

"Evet istifa ettiğim doğrudur. Bu bir zamandır düşündüğüm bir şeydi. Anayasadan kaynaklanan güçlerim hakkındaki bir anlaşmazlık sebebiyle böyle oldu."

Ürdün Başbakanı Kral Abdullah'ın istifasını kabul edip etmediği sorusuna da, "Belki. Çünkü henüz bir temasımız olmadı. Emin değilim" yanıtını verdi.

İstifasının Ürdün'deki reform süreciyle ilişkili olup olmadığı yönündeki soruya Ürdün Başbakanı el-Hasavni, "Bu çok uzun bir hikaye" yanıtını vermekle yetindi.

Ürdün Başbakanı yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin sorulması üzerine de, yarın Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin hala geçerli olduğunu ancak zaten bu görüşmesini hukukçu kimliği ile yapacağını kaydetti.

Bu arada uluslararası haber ajansları, Ürdün Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni'nin görevinden istifasının Ürdün Kralı Abdullah tarafından kabul edildiğini duyurdular.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209