Ukrayna'dan 2012'ye boykot cevabı

Ukrayna, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerince siyasi boykotunu ''yapay bir manipülasyon'' olarak nitelendirdi.

Ukrayna'dan 2012'ye boykot cevabı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Voloşin, ''Spor spordur, siyaset de siyaset, bunların hepsi yapay manipülasyon'' dedi.

Kiev'in 2012 Avrupa Şampiyonası için hiçbir davetiye göndermediğini ve bu etkinliği boykot etmenin Ukrayna'ya değil şampiyonaya zarar vereceğini kaydeden sözcü, ''2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, sportif bir etkinlik ve maçlara gitmeyecek Avrupalı siyasetçiler, Ukrayna iktidarını değil futbol şampiyonasını boykot edecekler'' diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ''Ukrayna'nın eski başbakanı Yulya Timoşenko serbest bırakılmazsa Ukrayna ve Polonya'da düzenlenecek Euro 2012 organizasyonuna katılmayacağını'' açıklamış, Avusturyalı siyasi liderlerin de Timoşenko'nun tutuklanmasını protesto için ''Ukrayna yönetimine karşı siyasi boykot uyguladığı ve planlanan resmi ziyaretleri iptal ettikleri'' belirtilmişti.

Almanya ve Avusturya'nın yanı sıra Slovenya ve Çek Cumhuriyeti, Timoşenko'nun tutukluluğuna tepki gösteriyor.

Dört ülke, mayıs ayının ortalarında Yalta'da düzenlenecek Orta Avrupa Ülkeleri Toplantısı'na katılmayacağını açıklarken gerekçe olarak Timoşenko'nun tutukluluğunu gösterdi.

2009'da Rusya ile Ukrayna arasında imzalanan doğalgaz anlaşmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına mahkum edilen Timoşenko açlık grevine başlamıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209