Türkleri hedef gösteren rapor yalanlandı

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Fransa'daki Türk toplumunun bazı mensuplarını hedef gösteren istihbarat raporunu yalanladı.

Türkleri hedef gösteren rapor yalanlandı

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, haftalık Le Point dergisinde yayınlanan ''Kurtlar Paris'e girdi'' başlıklı habere kaynak olan ve Fransa İç İstihbarat Teşkilatı (DCRI) tarafından hazırlandığı belirtilen raporu yalanladı.

Habere kaynak olarak gösterilen raporda, Fransa'daki Türk toplumunun bazı mensupları hedef alınarak, ''bu kişiler, Fransa'nın kamu düzenine karşı bir tehdit olarak'' nitelendiriliyordu.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, konu ile ilgili olarak Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant nezdinde resmi girişimde bulunulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, ''İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın imzasını taşıyan resmi cevabını büyük bir memnuniyetle almış bulunmaktayız. Bakan Gueant, mektubunda DCRI'nin hiçbir surette böyle bir rapor kaleme almadığını, basında sözü edilen raporun sahte olduğunu büyük bir açıklıkla ifade etmiş, daha da önemlisi, Büyükelçiliğimiz;in bu yalanlamayı kamuoyuyla paylaşabileceğini belirtmiştir'' ifadesi kullanıldı.

''Derginin haberinin, acemice ve kimi aşırı çevrelere özgü hastalıklı bir Türk düşmanlığıyla kaleme alındığı'' ifade edilen açıklamada, ''kaynak gösterilen 'raporun' yalanlara dayalı olduğunun açıkça görüldüğü'' kaydedildi.

Açıklamada, ''Paris Büyükelçiliği bu vesileyle son bir kaç ay içinde soğukkanlılığını ve vakarını korumayı bilen Fransa'daki Türk toplumuna yeniden teşekkür etmekte, kimi aşırı çevrelerin Türk toplumunun birliğini bozmaya yönelik kışkırtmaları karşısında aynı sorumlu yaklaşımı sürdürmelerini beklemektedir'' denildi.

Derginin haberinde, Fransız gizli servisinin, 1915 olaylarıyla ilgili yasaya karşı çıkarak ülkede gösteri ve yürüyüşler düzenleyen Türk derneklerini fişlediği iddia edilmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209