Tunus'ta eski rejimin şiddet algısı sürüyor

Tunus İnsan Hakları Bakanı Semir Dilu, devrim sonrasında Tunus hapishanelerinde işkencenin sona ermediğini kabul etti.

Tunus'ta eski rejimin şiddet algısı sürüyor

Semir Dilu, devrim sonrasında Tunus hapishanelerinde işkencenin azaldığını ancak henüz tamamen sona ermediğini, diktatörlük ve baskıcı rejimlerin toplumun ruhuna işlemiş olduğu olumsuz izlerin bir anda silinemeyeceğini söyledi.

Başkent Tunus'ta gerçekleştirilen ''Bağımsızlık Sonrası Mağrib Ülkelerinde İşkence'' başlıklı konferansta konuşan Dilu, ''Onlarca yıldır devam eden insan hakları ihlalleri ve işkenceci anlayışın devrim sonrasında ansızın ortadan kalkacağını düşünmek fazla iyimser olmaktır. Tüm samimiyetimle size şunları söylemek isterim, bu dönemde yaşanan işkenceler devletin bir politikası değildir. Yaşanan işkenceler ferdi vakalardır. Demokratik anlayışa kendini adapte edememiş bireylerde eski rejimin şiddet algısı sürüyor. Biz bu algıyı değiştirmek için elimizden geleni yapacağız ''dedi.

Tunus hapishanelerindeki işkenceyi sona erdirmenin hükümet olarak öncelikli konuları arasında olduğunu söyleyen Dilu, ''Hükümet olarak işkence konusunda hassasız, bu konudaki reformları bir an önce gerçekleştireceğiz. İşkenceyi tamamen sona erdirebilmemiz için anayasal düzenlemeleri tamamlamamız, hapishane şartlarını iyileştirmemiz ve güvenlik güçlerine görevlerinin ne olduğunu net bir biçimde hatırlatmamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

''Bağımsızlık Sonrası Mağrib Ülkelerinde İşkence'' konferansı, Tunus Temimi Vakfı ve Alman Konrad Adenauer Vakfı tarafından düzenleniyor. Başkent Tunus'ta dün başlayan konferans, üç gün sürecek.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209