Tunuslulara birlik çağrısında bulundu

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf El Karadavi, Tunus halkına çabalarını birleştirme ve birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Tunuslulara birlik çağrısında bulundu

Devrimden sonra Tunus'a ilk ziyaretini yapan Karadavi, havalimanında yaptığı açıklamada, "Ben Tunusluyum, Mısırlıyım, Libyalıyım, Yemenliyim ve Suriyeliyim" dedi.

Birliğin Genel Sekreter Yardımcısı ve Tunus'ta iktidarda olan En Nahda Hareketi Partisi lideri Raşid El Gannuşi de Karadavi;yi karşılama sırasında, "Devrimcilerin şeyhidir. Arap devrimlerinin desteklenmesi ve başarıya ulaşmasında katkısı vardır" diye konuştu.

Bu açıklama, Karadavi'nin Tunus'a ziyaretine karşı çıkan ve bu ziyareti "İslami tehlike" olarak gören "Tunuslu laikler"in tepkisine yol açtı.

En Nahda Hareketi Yürütme Kurulu üyelerinden Necip El Garbi, Karadavi'nin bu ziyaretinin gayet normal bir ziyaret olduğunu belirterek, farklı anlamlar yüklenilmemesi gerektiğini vurguladı. Garbi, "Karadavi, özgürlük ve demokrasiyi savunan, dünyaya mal olmuş bir şahsiyet ve büyük bir alimdir. Tunus devrimini destekleyen ilk kişilerdendir" dedi.

Bu arada Karadavi, Gannuşi ve partinin üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu, yoğun katılımın olduğu konferansa da katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209