Taçi: Kosova AB yolunda ilerliyor

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Avrupa Birliği üyeliği yolunda yapılacak daha çok iş olduğunu, fakat durmadan ilerlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Taçi: Kosova AB yolunda ilerliyor


AB Başkanı Herman Van Rompuy, AB Genişlemeden Sorumlu Yüksek Temsilcisi Stefan Füle, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la Brüksel'deki temasları hakkında Priştine Uluslararası Havaalanı'nda gazetecilere açıklama yapan Taçi, Avrupa sürecinde siyasi birlik gereksiniminin önemini vurguladı.

Başbakan Taçi, AB'ye üyelik yolunda Kosova için fizibilite çalışmasının yapılmasını, Kosova'nın Avrupa geleceği yönünde atılan ilk somut adım olarak değerlendirirken, bu çalışmanın bağımsız ve egemen ülkeler için yapıldığına dikkati çekti.

Kosova'yla Sırbistan'ın birbirlerine Avrupa yolunda engel olamayacaklarını kaydeden Taçi, Kosova'ya çok yakında vize serbestliği yol haritasının verileceğini, aynı zamanda Avrupa Kalkınma ve Gelişme Bankası'na üyelik yolunun açılacağına vurgu yaptı.

Kosova Başbakanı, ülkenin kuzey kesimi için çözümün Ahtisari'nin Kosova Planı'nda olduğunu ve bu kesimde hukuk düzeninin sağlanması için AB'den desteğin tam olduğunu söyledi.






Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209