Suudi Arabistan Kralı vefat etti. İşte yeni Kral

Suudi Arabistan Kralı vefat etti. İşte yeni Kral

Suudi Arabistan Kralı vefat etti. İşte yeni Kral
 Suudi Arabistan Kralı vefat etti.

Suudi Arabistan'ın yeni Kralı da belli oldu. 

Yeni Kral Prens Salman tahta geçti.

Kral Abdullah bugün toprağa verilecek.

PRENS SALMAN KİMDİR?

31 Aralık 1935 - Riyad, Suudi Arabistan DOĞUMLU.  Suudi Evi üyesi olmakla beraber, Suudi Arabistan Veliahtı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve eski Riyad Bölgesi valisi. Genelde Prens Salman olarak tanınır.

Gençliği ve Eğitimi

Prens Salman, 31 Aralık 1935 tarihinde, Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, bir Suudi Ailesi üyesi olarak dünyaya geldi. Babası ülkenin kralı Abdullah bin Abdül Aziz, annesi ise Hessa el Sudairi'dur. Kralın 25 oğlundan biridir.

Prens Salman, kraliyet çocuklarına eğitim veren Prens Okulu'na gitti. Orada eğitim aldı. Sonra mezun oldu ve politikaya atılmaya başladı.

Devlet Adamlığı

Salman bin Abdülaziz el Suud'un siyasi deneyimi ve yükselişi 1950'li yıllara dayanır. Suudi Ailesi Konseyi Başkanı olmuştur. Bunun yanında önemli devlet hizmeti gerçekleştirir; Riyad'ın belediye başkanlığını ve valiliğini üstlenir. En çok görev süresi Riyad Bölgesi Valisi olduğu zamanda olmuştur. Tam 48 yıl sürmüştür. Ardından o görevi bırakmış ve 5 Kasım 2011 tarihinde savunma bakanı olmuştur. Kardeşi ve kralın seçtiği veliaht olan, Nayif bin Abdülaziz el Suud vefat edince veliahtlık ona devredilmiştir.

Ayrıca politika yönünde, halka karşı yumuşak ve uzlaşıcı bir tutumu olduğu dünya tarafından bilinmektedir. Kral -halk ilişkisine önem verir. Reformlara sıcak bakmaktadır.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209