Suriye'de ölü sayısı 35'e yükseldi

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkede ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına düzenlediği operasyonlar ve çıkan olaylarda ölenlerin sayının 35'e yükseldiğini bildirdi.

Suriye'de ölü sayısı 35'e yükseldi

Konsey, ülkenin doğusunda yer alan ve yoğun bir şekilde operasyon düzenlenen Deyr Ez Zor kentinde 16 kişinin hayatını kaybettiğini, halkın güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

Halep'te 6, Humus'ta 9, İdlib'de 2, Dera ve Şam'ın banliyölerinde birer kişinin öldüğünü duyuran Konsey, birçok kentte çıkan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateşte bazı protestocuların yaralandığını aktardı.

Ordunun Humus'un Telbise ilçesindeki Sean köyüne ağır silahlarla saldırıda bulunması sonucu 15'ten fazla kişinin yaralandığını vurgulayan yerel kaynaklar ise Şam'ın Duma kentinde güvenlik güçlerinin meydan hastanesine baskın düzenlediğini ve binada aramal yaptığını, bazı doktorları darbettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin hastanede refakatçileri gözaltına aldığını dile getiren yerel kaynaklar, askerlerin cihazlara zarar verdiğini, hemşirelerin dolaplarını kırdığını ve çalışanların özel eşyalarını yağmaladığını ifade etti.

BM gözlemcilerinin, Dera Beled kentindeki incelemelerinden sonra Ebu Bekir Camisi'nin yanındaki alanda binlerce kişinin katıldığı gösteriye geldiğini belirten kaynaklar, Lazkiye ve Hama'da şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve birçok semtte yoğun silah seslerinin yükseldiğini dile getirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 9 askerin cenazelerinin memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209