Suriye'de 16 muhalif daha öldürüldü!

Suriyeli Yerel Komiteler, ülke genelinde ordunun muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 16 kişinin öldüğünü duyurdu.

Suriye'de 16 muhalif daha öldürüldü!

Ülkende ilk olayların başladığı Dera kentinde biri işkenceden 5, orta kesimlerde yer alan ve direnişin kalesi olarak tanınan Humus şehrinde 4, İdlib kentinde 5, Halep ve Deyr Ez Zor'da birer olmak üzere güvenlik güçlerinin müdahalesinde toplam 16 kişinin öldüğünü belirtti.

Operasyonlarda onlarca kişinin de yaralandığını ve tutuklandığını kaydeden komite, Hama, Hums, İdlib, Dera ve Şam'ın bazı semtlerinde elektrik ve iletişimin kesik olduğunu aktardı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Suriye yönetiminin Kızılhaç'ın Humus'un Bab Amro semtine girmesine izin vermediğini, yönetimin burada idamlarına devam ettiğini dile getirdi.

Rejimin halktan semti terk etmeleri istediğini belirten örgüt, semtte çok sayıda kişinin tutuklandığını ve bazı tutukluların kentin belli yerlerinde infaz edildiğini bildirdi.

Yönetimin yıkılan yerlerin tamiri için Kızılhaç'a giriş izni vermediğini söyleyen Humuslu aktivistler, kentin "harabeye" döndüğünü kaydetti.


Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209