Somalilere gönüllü sağlık hizmeti

Yeryüzü Doktorları, II. İstanbul Somali Konferansı’na katılmak üzere İstanbul Kongre Merkezi’ne gelen 300 Somalili’ye gönüllü sağlık hizmeti veriyor.

Somalilere gönüllü sağlık hizmeti
 Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak bir araya gelmiş olan Yeryüzü Doktorları,  Dışişleri Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen II. İstanbul Somali Konferansı’nda Somali`den gelen katılımcılara gönüllü olarak muayene, tedavi ve ilaç hizmeti veriyor.

Bu hizmet için konferansa gelen misafirlerin kaldığı Dedeman Otel’de bir oda Yeryüzü Doktorları ekibine tahsis edildi. Ayrıca içinde her türlü cihaz ve teknisyenin olduğu bir mobil araç da konferans alanında hizmet için hazır bulunacak.
 
Birleşmiş Milletler (BM) ile yakın işbirliği içinde 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Somali Devlet Başkanı Şeyh Ahmed yapacak.
 
Kurulduğu günden bu yana 30’a yakın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüş olan Yeryüzü Doktorları, dünya çapında 3000’i aşkın gönüllüsüyle faaliyetlerini sürdürüyor.
 
İstanbul Ajansı Haber Merkezi      

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209