Siyonist kudurdu! Aksa'nın mihrabını çiğnediler

İsrail, Mescid-i Aksa ve çevresini ziyaretçilere kapattığını duyurdu. İsrail işgal güçleri, Mescid-i Aksa'nın içine postallarıyla girdi!

Siyonist kudurdu! Aksa'nın mihrabını çiğnediler
 İsrail, Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girişini yasaklamasının ardından ziyaretçilerin de Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı. Diğer taraftan Filistinli yetkililer, İsrailli yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girdiklerini bildirdi.

Mescid-i Aksa'nın yönetimini üstlenen İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Hatib, "İsrail güçleri 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğnedi" dedi.

İsrail askerlerinin 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek mihrabı postallarıyla çiğnediği bildirildi.

Mescid-i Aksa'nın yönetimini üstlenen İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Azzam el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Yaklaşık 300 İsrail askeri Mescid-i Aksa'yı bastı. Askerlerin bir kısmı Kıble Mescidi'nin içinde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdi" dedi.

İsrail askerlerinin 1967'den beri ilk kez mescidin içine postallarıyla girdiğini kaydeden Hatib, "Bu çok tehlikeli bir adım. Daha önce olmamıştı. Kabul edilemez bir durum. İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır" diye konuştu.

Kıble Mescidi

Cuma namazlarında imam, Mescid-i Aksa külliyesinin kıble tarafında yer aldığı için Kıble Mescidi olarak tanımlanan bölümdeki mihrabı kullanıyor ve cemaat oradaki kubbenin altından itibaren saf tutuyor.

Mihrabın hemen bitişiğinde yer alan Selahaddin Eyyubi'den kalma minber, 1969 yılında radikal Yahudiler tarafından yakılmış, 38 yıl aradan sonra minberin bir benzeri Türk kündekari ustaları tarafından tekrar yapılarak 2007'de yerine konulmuştu.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's-Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209