Şam'ın camileri kuşatma altında

Suriye'nin başkenti Şam'ın çevre kent ve banliyölerdeki camiler güvenlik güçlerince kuşatıldı.

Şam'ın camileri kuşatma altında

Yerel kaynaklar, başkentin Midan, Kabun Kadem Asali, Cobar, Hacer esvad, Zahira, Kafr Susa, Berze Salihiye Rükneddin semtlerindeki camilerin muhtemel bir gösteriye karşı güvenlik güçlerince kuşatıldığını belirtti.

Kefr Batna Haresta ve Sakba beldelerine çok sayıda istihbarat birimi mensubuyla Şebiha milislerinin geldiğini kaydeden kaynaklar, Cuma namazında sonra yönetim karşıtı çıkan gösterilere de güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini söyledi.

İdlib kentinde de güvenlik güçlerinin kentteki camileri kuşattığını ve bazı bölgelerden silah seslerinin geldiğini ifade eden kaynaklar, bazı kentlerde çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu dile getirdi.

Bu arada Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Deyr Ez Zor ve İdlip'te ikişer, Hama'da 4, Humus ve Halep'te üçer, Şam ve Lazkiye kentinde birer olmak üzere Cuma namazından sonra çıkan gösterilerde güvenlik güçlerince açılan ateşte ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini duyurdu.

Hama, Humus ve Halep kentinde yönetim karşıttı büyük gösterilerin düzenlendiği ve gösterilere askerlerin ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Daha önce ölü sayısı 11 olarak verilmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209