Romney Obama'ya yetişecek

ABD'de bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin Reuters/Ipsos'un yaptığı anket, Massachusetts Valisi Mitt Romney'nin, ülke genelinde diğer adaylardan daha çok desteğe sahip olduğunu gösteriyor.

Romney Obama'ya yetişecek

ABD'de bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin anket, Iowa ve New Hampshire'daki ön seçimlerin ikisini de kazanarak seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olma yarışına güçlü bir başlangıç yapan Massachusetts Valisi Mitt Romney'nin, ülke genelinde diğer adayların çok üzerinde bir desteğe sahip olduğunu ortaya koydu.

Ankete göre Romney, ABD Başkanı Barack Obama ile arasındaki farkı da biraz daha kapattı.

Reuters/Ipsos tarafından düzenlenen ankete katılan Cumhuriyetçilerin yüzde 30'u seçimlerde Romney'ye oy vereceklerini bildirdi. Bu oran bir ay önce yüzde 18'di.

Ankette Romney'den sonra en çok destek alan aday, yüzde 20 oranla Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Newt Gingrich oldu. Gingrich'e destek oranı, geçen aya göre 8 puanlık düşüş gösterdi.

Romney ve Gingrich'i, yüzde 16 oranla Teksas milletvekili Ron Paul, yüzde 13'le eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum ve yüzde 7'yle Teksas Valisi Rick Perry izledi.

Anket, ABD Başkanı Obama'nın hala tüm Cumhuriyetçi adaylardan daha yüksek bir destek oranına sahip olduğunu, ancak Romney ile arasındaki farkın azaldığını da ortaya koydu. Ankete göre Obama'nın, Romney karşısında yüzde 43'e karşı yüzde 48'lik üstünlüğü bulunuyor. Geçen ay ise bu oran yüzde 40'a karşı yüzde 48'di. Romney, geçen Ekim ayındaki ankette ise Obama'nın üstünde yer almıştı.

(MEH-ŞP)

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209