'Politikamız silaha karşı diyalogdur'

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani, birleşik demokratik federe bir Irak'tan yana olduklarını söyledi.

'Politikamız silaha karşı diyalogdur'

Irak'ta demokrasinin yerleşmesi ve Irak'ta yaşayan vatandaşların haklarının güvence altına alınması amacıyla kurulan "Kürt Davasının Başarısı için Arap Desteği" adlı grubun Erbil'de düzenlediği konferansta konuşan Barzani, bölgede silahsız, barışçıl bir politika izlediklerini söyledi.

Arap rejimlerinin Kürtlerin ne istediğini hala anlamadığını ileri süren Barzani, Maliki'nin her fırsatta Amerika'dan alacakları F-16 savaş uçaklarını Kürtlere karşı kullanacağını söylediğini belirterek, yeni bir diktatörlüğe yol açmaması için F-16 savaş uçaklarının alımı ile ilgili anlaşmanın derhal iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

"Birleşik Demokratik Federe bir Irak"

Açık bir politika izlediklerini belirten Barzani, "Bizim politikamız açıktır, yapılan bütün zulümlere rağmen biz 'bağışlama ve diyalog' diyoruz. çok üzülerek söylüyorum bugüne kadar Kürt halkının yaşadığı zulüm, Araplar tarafından iyi bir şekilde bilinmiyor. Halen biz 180 bin kayıp Kürtlerin cesetlerini Irak'ın güneyindeki çöllerde arıyoruz. Bütün bunlara rağmen biz Kürtler birleşik ve demokratik federal bir Irak'ta kalmak istedik" dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209